Balears Vadevi
L’Oli Novell, ja ha arribat

Després del tradicional temps d’espera, des de la collita fins avui, s’ha presentat l’oli novell d’aquesta anyada. El president de la DO Oli de Mallorca, Joan Mayol ha indicat que aquesta campanya 2021 finalment no ha resultat tan bona com s’esperava “no es pot dir blat fins que és al sac (ni oli fins que no és a l’alfàbia): les ventades de l’octubre, una explosió demogràfica de mosca i unes pluges tan esperades com inoportunes, varen tomar una part considerable de la collita, reduint en un 15% la producció respecte a l’any passat. Així han entrat a les tafones 3,7 milions de Kg d’oliva dels que s’han extret 574.000 litres d’oli d’oliva.

Mayol ha afegit “darrera les xifres hi ha persones: els olivicultors, els treballadors, tècnics… fent que darrera cada ampolla no sols hi hagi oli d’oliva verge extra: hi ha esforç, hi ha il·lusió, hi ha vida. En moments com ara les festes, els oliers estam ben satisfets de posar a l’abast dels nostres conciutadans el nostre oli novell, que no hauria de faltar a cap casa per trempar i cuinar. Una botella d’Oli de Mallorca és un gran regal, perquè no es buida en un dia, i mantindrà present la memòria del qui l’ha ofert durant moltes menjades: amb una botella es poden fer ben bé 50 pa amb olis.”

Joan Mayol donà les xifres de producció de la campanya d’enguany/Cedida

Les vendes d’Oli de Mallorca representen un 2% del consum total d’oli d’oliva a les Illes Balears, per això remarca la necessitat d’informar millor, educar i crear més sinèrgies i complicitats amb el comerç i la restauració.

Per la seva part, Fernando Fernández, director general d’Agricultura del Govern Balear, ha recordat “que la celebració d’una nova anyada ha de servir per recordar l’esforç dels productors i elaboradors per mantenir activitats com és la producció l’oliera en situacions molt complicades permetent que a les nostres taules arribi oli d’oliva verge extra de qualitat”.

En quant al director insular de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Joan Font, ha posat en valor el paper dels productors en la conservació d’entorns com el de la Serra de Tramuntana, coincidint amb el regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, Ramón Perpinyà en la importància del consum del producte local per potenciar l’economia local i recuperar l’activitat agrícola.

Per finalitzar la presentació, el pati del Casal Solleric in es va fer la presentació, va acollir el tast dels diferents olis d’oliva verge extra sota el segell de qualitat a on els assistents han pogut comprovar que aquesta anyada 2021 ha resultat excel·lent amb olis d’oliva molt fruitats, d’aroma i gust elegant que els oliers presenten en monovarietal o en coupatge.

Elaboradors d’oli de Mallorca i autoritats al Casal Solleric/DO Oli de Mallorca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa