Balears Vadevi
Macià Batle s’endú el Bacus d’Or pel seu Santa Clara, el millor blanc de blancs

Una nova medalla d’Or, en aquest cas el GRAN BACUS D’OR – PREMI LUIS HIDALGO al vi amb major puntuació, ha estat atorgada a Bodegues Macià Batle, en el XXXIII Concurs Nacional de Vins Joves de la Unión Española de Catadores, pel seu vi Santa Clara Blanc de blancs.

xxx
Un vi que ha aconseguit el reconeixement dels millors tastadors

!--akiadsense-->

Els Premis Bacus, són l’Únic concurs a Espanya obert en exclusiva als vins elaborats en la collita més recent, la 2018, sense restricció de tipologia (vins blancs, rosats, negres, espumosos i dolços) ni de procedència (Denominacions d’Origen, Vins de la Terra, Vins de clos, Vins de Mesa,…), podent-ho qualificar, sense por a exagerar, com el certamen més important que se celebra a Espanya. Un total de cinquanta jutges, tots ells membres de la Unió Espanyola de Catadores, presidits per Fernando Gurruchagui, han estat els encarregats d’avaluar en estricte tast a cegues la totalitat de vins inscrits en els Premis Bacus. Un elenc de professionals en el qual no han faltat sommeliers com a Custodi Lopez-*Zamarra, Javier Gila, Daniel Poveda o Luis García de la Navarra, enòlegs de la talla de José Hidalgo Togores, Ignacio de Miguel, Mayte Sánchez o Jorge Navascúes, responsables de compres com Andrea Alonso (MAKRO) o Jaime Bermúdez (Vinoselección) o els directors de les principals publicacions especialitzades a nivell nacional: Salvador Manjón de la Setmana Vitivinícola, Andrés Proensa de Planetavino o Mayte Lapresta de Sobremesa. Un elenc que sens dubte avala el prestigi i independència dels Premis Bacus.

A Macià Batle aquest reconeixement s’afegeix als molts rebuts els darrers anys als seus vins. Ramon Servalls afirma que “si alguna cosa ha caracteritzat a Macià Batle ha estat la seva aposta pels vins blancs, i aquest Gran Baco no és res més que la confirmació de la feina ben feta.

A partir del premsal blanc, complementat amb altres varietats, principalmente chardonnay, sense oblidar el Sauvignon blanc, la malvasía i el moscatel, hem aconseguit fer un vi amb singularitat i molta qualitat.

Aquest Gran Baco ens convida a continuar en la nostra feina d’elaborar grans vins a partir de les varietats autòctones de Mallorca, complementades amb varietats internacionals, mantenint la nostra singularitat i característiques pròpies sense descuidar la qualitat”

L’objectivitat i serietat de la UEC són valors que sens dubte han permès consolidar als Premis Bacus com el certamen més longeu dels que anualment reconeix l’actual Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA). L’anonimat total de les mostres presentades als jurats, introduint per a això les ampolles en fonguis opaques, el servei per part de sommeliers pertanyents a l’IES Hotel Escola de la Comunitat de Madrid i l’ús de la fitxes de tast oficials de la Unió Espanyola de Catadores per als principals certàmens vinícoles nacionals i internacionals asseguren la total objectivitat de les qualificacions atorgades.

xxx

!--akiadsense-->

SANTA CLARA BLANCO 2018

Varietats: Chardonnay (40%), Premsal Blanc(35%), Sauvignon Blanc (20%) i Malvasia (5%)

NOTES DE TAST:

En l’aspecte visual destaca el seu color groc pàl·lid, amb reflexos verdosos. Net i brillant.

Aromáticamente és intens i fresc.

Intensa aroma varietal amb destacades notes de fruites tropicals, aranja, préssec, poma verda i flors blanques.

En boca destaca per la seva suavitat, que es veu incrementada per la seva lleu acidesa ressaltant la seva frescor, amb un pas per boca intens i llaminer.

Predominen les fruites blanques.

Servir màxim a 8 °C de temperatura per a potenciar les seves característiques organolèptiques.

Grau alc.: 14% VOT

Sucre res.: 8 g/

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa