Una nova medalla d’Or, en aquest cas el GRAN BACUS D’OR – PREMI LUIS HIDALGO al vi amb major puntuació, ha estat atorgada a Bodegues Macià Batle, en el XXXIII Concurs Nacional de Vins Joves de la Unión Española de Catadores, pel seu vi Santa Clara Blanc de blancs.
!--akiadsense-->
Els Premis Bacus, són l’Únic concurs a Espanya obert en exclusiva als vins elaborats en la collita més recent, la 2018, sense restricció de tipologia (vins blancs, rosats, negres, espumosos i dolços) ni de procedència (Denominacions d’Origen, Vins de la Terra, Vins de clos, Vins de Mesa,…), podent-ho qualificar, sense por a exagerar, com el certamen més important que se celebra a Espanya. Un total de cinquanta jutges, tots ells membres de la Unió Espanyola de Catadores, presidits per Fernando Gurruchagui, han estat els encarregats d’avaluar en estricte tast a cegues la totalitat de vins inscrits en els Premis Bacus. Un elenc de professionals en el qual no han faltat sommeliers com a Custodi Lopez-*Zamarra, Javier Gila, Daniel Poveda o Luis García de la Navarra, enòlegs de la talla de José Hidalgo Togores, Ignacio de Miguel, Mayte Sánchez o Jorge Navascúes, responsables de compres com Andrea Alonso (MAKRO) o Jaime Bermúdez (Vinoselección) o els directors de les principals publicacions especialitzades a nivell nacional: Salvador Manjón de la Setmana Vitivinícola, Andrés Proensa de Planetavino o Mayte Lapresta de Sobremesa. Un elenc que sens dubte avala el prestigi i independència dels Premis Bacus.
A Macià Batle aquest reconeixement s’afegeix als molts rebuts els darrers anys als seus vins. Ramon Servalls afirma que “si alguna cosa ha caracteritzat a Macià Batle ha estat la seva aposta pels vins blancs, i aquest Gran Baco no és res més que la confirmació de la feina ben feta.
A partir del premsal blanc, complementat amb altres varietats, principalmente chardonnay, sense oblidar el Sauvignon blanc, la malvasía i el moscatel, hem aconseguit fer un vi amb singularitat i molta qualitat.
Aquest Gran Baco ens convida a continuar en la nostra feina d’elaborar grans vins a partir de les varietats autòctones de Mallorca, complementades amb varietats internacionals, mantenint la nostra singularitat i característiques pròpies sense descuidar la qualitat”
L’objectivitat i serietat de la UEC són valors que sens dubte han permès consolidar als Premis Bacus com el certamen més longeu dels que anualment reconeix l’actual Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA). L’anonimat total de les mostres presentades als jurats, introduint per a això les ampolles en fonguis opaques, el servei per part de sommeliers pertanyents a l’IES Hotel Escola de la Comunitat de Madrid i l’ús de la fitxes de tast oficials de la Unió Espanyola de Catadores per als principals certàmens vinícoles nacionals i internacionals asseguren la total objectivitat de les qualificacions atorgades.
!--akiadsense-->
SANTA CLARA BLANCO 2018
Varietats: Chardonnay (40%), Premsal Blanc(35%), Sauvignon Blanc (20%) i Malvasia (5%)
NOTES DE TAST:
En l’aspecte visual destaca el seu color groc pàl·lid, amb reflexos verdosos. Net i brillant.
Aromáticamente és intens i fresc.
Intensa aroma varietal amb destacades notes de fruites tropicals, aranja, préssec, poma verda i flors blanques.
En boca destaca per la seva suavitat, que es veu incrementada per la seva lleu acidesa ressaltant la seva frescor, amb un pas per boca intens i llaminer.
Predominen les fruites blanques.
Servir màxim a 8 °C de temperatura per a potenciar les seves característiques organolèptiques.
Grau alc.: 14% VOT
Sucre res.: 8 g/