Balears Vadevi
Santa Maria surt a tallar ‘brots de pi’ per rebre el primer vi de l’any

La Festa del Vi Novell de Santa Maria ja toca la porta. Per sort, enguany es podrà fer la festa tal i com la coneixíem abans de la pandèmia, amb bona part del format habitual.

Així es preveu que el dissabte dia 20 es faci l’aplec de tractors a la Plaça Nova. Aniran a tallar els “brots de pi” al bosquet de Son Llaüt. Aquesta és una part popular i participativa de la festa a la que s’hi afegeixen tots els vinaters i pagesos del poble per tallar tantes branques com facin falta per penjar a portes i balcons. I si el temps ho respecte, es farà també una passejada en bicicleta pel Pla de Buc.

El celler de Sebastià Pastor acollirà dimecres 24 una conferència sobre delmes a l’edat mitjana a càrrec de Maria del Camí Dolç. I a Jaume de Puntiró, l’endemà, Bernat Calafat farà una ullada “Als nostres vinaters”, 40 anys després de la publicació sobre aquest tema a la revista santamariera Coanegra.

El lliurament dels guardons que acompanyen la Festa del Vi Novell d’enguany, el Brot de Pi, es farà divendres 26 a Ses Cases des Mestres. Enguany els guardonats són Catalina Vidal Fiol de Can Dídol, de 89 anys que va fer feines a Can Soberano, Cas Potacari, És Cabàs, Cas Menescal, Ca Sa Consellera, entre d’altres, i Antoni Contreres Mas, psiquiatre i comunicador gastronòmic.

Com final de festa, dissabte 27 serà la jornada de portes obertes a tots els cellers. Aquest mateix dia a les 12:00 a Macià Batle hi haurà micro teatre. I a les 13:00 podreu dinar d’un plat d’arrós i un bon vi negre de la comarca a Bodegues Àngel. I al  7103 Petit Celler, a les dues, una altra proposta cultural: Gloses vinateres.  

I enguany com novetat, dilluns dia 29 es programa un tast comentat dels vins novells de Santa Maria, a Can Ramanyà.

-Enguany la guanyadora del concurs de cartell ha estat Apolònia Serra Rigo, que també rebrà un obsequi dels organitzadors el dia del lliurament del Brot de Pi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa