Balears Vadevi
Maridatge de tardor entre la cuina de Can March i el celler Butxet

Nou maridatge entre la cuina del restaurant Can March de Manacor de la mà de Miquel Gelabert i els vins d’en Llorenç Perelló del celler Butxet de Muro. Com que estam a l’entrada de la tardor, productes de temporada hi han estat presents com la serviola o verderol, la magrana, la carabassa, la garrova o els esclata-sangs. En Miquel Gelabert, amb sa maestria habitual, ha proposat cinc plats: dos entrants, carn, peix i postres als que ha respost el celler Butxet de Muro amb la proposta de cinc vins acoblats perfectament als plats.

Crema de carabassa amb bacallà i verduretes amb Va de Blanc.

Encara que hi hagi aliments que pràcticament els podem consumir tot l’any, sí que agrada cuinar cada producte en el seu temps, per això es comença amb una crema de carabassa acompanyada de bacallà i verduretes.

Maridat amb Va de Blanc, elaborat a partir de els varietats viognier, premsal, giró ros i chardonnay. Al celler Butxet estan satisfets d’aquest vi ja que fins ara just havien fet vins negres i la primera incursió en els blancs ha estat molt ben rebuda en el mercat. En conjunt du un 25% de bota així que és pràcticament un vi jove. Té una bona relació amb el bacallà, un peix que s’ha de dir que s’adapta a qualsevol combinació de menjars i beures. Un peix versàtil que combina molt bé amb moltes salses i verdures. Un peix agraït que facilitat els maridatges

Coca de blat de xeixa integral de ceba amb carabassó, formatge de cabra de Son Garrova i oliva negra maridat amb Cabernet Sauvignon.

Les coques són un plat sempre present a la cuina de Can March, en Miquel manifesta que  els hi agraden molt i, avui, ofereix un clàssic de la casa perquè fou la primera coca que varen presentar ara ja fa vint-i-tres anys quan va començar la nova etapa de Can March. És un contrast entre textures i sabors. Sobre la coca cruixent de xeixa hi disposa una capa de formatge de cabra que la temperatura ablaneix sa textura i ho remata amb un rosetó de carabassó laminat amb oliva negra esmicolada.

Quan es sent que un vi està fet amb cabernet pot sorprendre maridar-lo amb una coca de blat i que el component principal és carabassó. No hi ha sorpreses, aquest Cabernet al celler Butxet l’han suavitzat aconseguint uns tanins dolços i una bota poc marcada, a pesar dels 12 mesos que hi ha estat. El formatge que acompanya la coca facilita tots els maridatges.

Cerviola amb crema d’espinacs, verdures, panses, pinyons i tap de cortí maridat amb Daima (rosat).

El peix de llotja sempre és present als menús oferits als 5 plats / 5 vins i la cerviola ha estat l’elegit ben acompanyada per verdures, panses, pinyons i tap de cortí, disposada sobre una crema d’espinacs. La carn de la serviola s’afluixa al temps que es reblaneixen les verdures de tardor.

Suavitat per suavitat, complexitat per complexitat. Per un plat de gusts variats es precisa un vi d’ampli espectre capaç d’acompanyar al peix i a les panses. El Daima és ric d’aromes i un punt d’acidesa que s’adapta perfectament.

Llom de porc faixat amb esclata-sangs, pebre vermell i tomàtiga de ramellet amb Macada (negre)

Gran plat de tardor ha estat el seu llom de porc faixat cuinat en un punt que es fons dins la boca amb l’amabilitat dels esclata-sang acompanyats pel pebre vermell i la tomàtiga de ramellet, que és ideal quan acaba la temporada de tomàtigues d’estiu.

Adequat al plat de carn és el Macada, un vi que es pot qualificar com experimental perquè pot canviar cada any de composició. El nom li ve de que les vinyes estan plantades en un terra molt prima i en la que hi ha una gran quantitat de pedra, d’aquí el seu nom. Aromàtic, intens, ben estructurat. Llarga en boca. Comparteix sabors amb la carn.

Pastís de formatge amb crumble de garrova i magrana amb Sirà.

Delicioses postres tardorals sobre un pastís de formatge en el seu punt de dolçor perquè no sigui protagonista absoluta del plat rematat pel crumble de garrova, que dóna pas a la magrana que posa el punt alegre al plat.

Un altre clàssic del celler, el Sirà perquè abans estava fet únicament amb syrah, si bé s’ha anant variant la composició en introduir petits percentatges de varietats autòctones, callet o manto negro. Com a bon syrah és molt aromàtic ja que junta els aromes de la fruita amb els de la criança en bota durant dotze mesos en botes de roure americà i francès. Presenta un bon assemblatge amb el formatge i el crumble de garrova i té el punt àcid adequat per combinar amb la magrana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa