Balears Vadevi
Els millors cellers per visitar a Mallorca, segons els britànics ‘Decanter’

A la premsa estrangera li encanten les Illes Balears, especialment tot allò que té a veure amb el turisme. Mallorca, com a illa més gran i amb una gran reputació en aquest sector, no n’és en cap cas una excepció. A més de platges, hotels i les zones de festa de la badia de Palma, però, l’illa ofereix paisatges rurals molt més tranquils, pobles i, és clar, cellers que donen testimoni d’una llarga tradició vitivinícola que es remunta a l’època romana i que, després del desastre de la fil·loxera, durant les darreres dècades ha tornat a florir.

És per això que, en un mitjà especialitzat de renom com Decanter, un article sobre Mallorca forma part del seu recopilatori dels millors cellers del món per visitar, i a Balears Vadegust ho celebrem posant al vostre abast els cellers que han estat reconeguts per tenir les propostes enoturístiques més atractives, si més no d’entre les que coneixen, i que poden donar a certs tipus de turista una illa molt diferent de la que coneixen la majoria de visitants. Els cellers que han arribat a tenir lloc a la peça són els següents:

  • Vins Miquel Gelabert, a Manacor, fundat a mitjans dels anys vuitanta quan el vi començava a prendre força a l’illa. En l’actualitat d’avui cultiven més d’una trentena de varietats locals i internacionals i produeixen una quantitat gairebé igual de gran de vins, que es poden tastar durant les visites al celler.
Sala de botes de Can Majoral | Foto: celler
  • Can Majoral, a Algaida, no només opera des de 1979 sinó que el 1994 va esdevenir el primer celler de l’illa i el segon de l’Estat a ser certificat com a orgànic. Dirigit per Andreu Oliver, la seva filla Mireia i el seu cosí Andreu, combinen varietats locals i internacionals i hi poden organitzar tastos per a una vintena de persones.
  • 4 Kilos Vinícola, a Felanitx, és un celler amb una gran personalitat que suma saber fer i coneixement d’en Francesc Grimalt, fundador d’Ànima Negra, i Sergio Caballero, fundador del festival Sònar a Barcelona. Experiències molt personals de les quals podreu gaudir sempre prèvia reserva.
  • Binigrau, a Biniali, és un celler construït en un edifici modern pels germans Batle Pastor després de vendre el celler familiar, Macià Batle. Des d’aleshores han estat produint vins de qualitat, combinant l’experiència i la tradició amb la tecnologia. El celler, a més, ofereix visites que inclouen un tast de vins maridats amb aperitius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa