Mallorca

Aquesta iniciativa ha tengut molt bona acollida en edicions anteriors/DOP Pla i Llevant

La DO Pla i Llevant fa un tast-joc per identificar els vins mallorquins

Comparteix
Una iniciativa que pretén acostar el coneixement sobre l'elaboració de forma natural i senzilla, de la mà de l'enòloga Carmina Sender
Joan Oliver davant les seves vinyes / APAEMA

Joan Oliver: “Vaig començar la vinya amb varietats franceses, però aviat vaig veure que era millor anar a les varietats autòctones”

Comparteix
El sector ecològic té un gran nombre de pagesos amb formació universitària diversa i no necessàriament vinícola
Tomàs Vibot: 'la gastronomia de Nadal té sentit en tant la comparteixes'/Pepa Núñez

‘Cuina de l’Esperança’ de Tomàs Vibot, gastronomia i etnografia de Nadal

Comparteix
Completa les investigacions iniciades amb la 'Cuina de la Passió', on es fixava en la gastronomia i etnografia de la Pasqua
Aquest arròs melós fet amb la varietat poblera incorpora formatge maonès i bolets collits per l'autor/Rafel Juan Orell

Risotto amb bolets i Capgiró Negre de Can Majoral

Comparteix
Rafel Juan Orell suggereix aquest arròs amb gírgoles de card, picornells i esclata-sangs amb un dels vins més emblemàtics del celler familiar d'Algaida
La família Cloquell, creadors del projecte Flor de Figa / Cedida APAEMA (Pàgina web)

Flor de Figa: “Que l’administració no hagi fet res davant la pèrdua de milers d’hectàrees de cultius és vergonyós”

Comparteix
Una família que ha mantengut el seu lligam amb la terra, que viu com un deure sembrar de bell nou les faltes d’arbres morts
Guillem Pont, pagès de Ses Sitges i pioner en l’educació ambiental / Cedida APAEMA (pàgina web)

Guillem Pont: “Hem de vèncer la formació ancestral, històrica i masclista que ens fa ser competitius, i ser més cooperatius”

Comparteix
Pont repassa l’evolució de Ses Sitges, reflexiona sobre el cooperativisme al camp i reivindica la importància de les pràctiques respectuoses amb el medi ambient
Soler va dur la sobrassada de cabra al Dijous Bo i va fer net/Cedida

Pedro Soler recupera la sobrassada de cabra, a Son Garrova

Comparteix
La concep com un aprofitament més del ramat que tenen a la finca per fer formatge
Professors i alumnes del curs de Cuina de l'IES Juníper Serra que han interessat per les aplicacions de l'ametlla de Mallorca en distintes propostes culinàries/IGP Ametlla de Mallorca

L’Ametlla de Mallorca a la cuina de l’IES Juníper Serra (i III)

Comparteix
La tercera entrega de la sèrie: ‘wontongs’ asiàtics farcits de torró d’ametlla i formatge mallorquí amb salsa de poma
Mentre cau la producció continua creixent el nombre d'hectàrees dedicades a la vinya/CAIB

Baixa la producció de vins de qualitat, un 22%, i especialment els negres

Comparteix
Les dades recollides per la conselleria confirmen el que va avançar el sector en acabar la verema d'enguany
Una casa tradicional mallorquina amaga el restaurant Can Boqueta de Sóller/TP

Taula parada al restaurant Can Boqueta de Sóller

Comparteix
Kiko Martorell ha aconseguit mantenir l'alt nivell de la cuina i el servei de menjador durant els darrers 14 anys en el restaurant