Mallorca

Jerònima Bonafé es defineix com pagesa i ha fet de la lluita per la igualtat de les dones al món agrícola un dels seus compromisos fonamentals des de Cooperatives Agroalimentàries/Cedida

Jerònima Bonafé posa el peu a Europa per defensar les dones pageses

Comparteix
L'objectiu principal de l'organisme és promoure la igualtat de gènere de les dones en l’àmbit rural
Els tres guardonats a la porta de Sant Sebastián Gastronòmika. Josep Juhé, a la dreta de la imatge/Cedida

Josep Juhé, segon al ‘Ruinart Sommelier Challenge’ 2023

Comparteix
El sommelier en cap de Bodegas Ribas continua escalant posicions en la seva carrera professional
Les imatges mostren la feina feta per la colla de veremadors aquesta campanya/Maria Oliver

La verema de Jaume de Puntiró, a Es Magatzem de Ses Illes, a Gràcia

Comparteix
La inauguració de l'exposició de fotografies de Maria Oliver va anar acompanyada d'un tast de vins del celler
Les vaqueries alenen en aconseguir un acord de mínims de la lletera AGAMA i a l'espera des garanties complementàries cara al futur/CAIB

Agama i els ramaders acorden mantenir les compres al nivell actual

Comparteix
Seguiran treballant per trobar una solució definitiva i satisfactòria per les dues parts
Les vaqueries de Mallorca caminen lentament cap a la desaparició empeses per una situació econòmica insostenible/Cedida

Els distribuïdors retiren l’oferta als ramaders per manca de resposta

Comparteix
Durant la darrera crisi amb AGAMA, l'associació ADED s'havia oferit per ajudar a la comercialització de la llet
Els controls rigorosos garanteixen la qualitat del vi /SINC

El cas Valdepeñas posa en relleu el necessari procés de control alimentari

Comparteix
El paper de les marques de qualitat i de les certificadores, clau per mantenir la confiança del consumidor
L'arrop combina bé amb el salat de la sobrassada, del formatge i d'una coca amb ceba caramel·litzada, per exemple/Vins Nadal

Arrop de most de raïm, una ‘delicatessen’ per als més llépols

Comparteix
Vins Nadal elabora aquest xarop seguint la recepta antiga d'aquest dolç
Les xifres de producció anual de sobrassada semblen indicar que podrien  sustentar la producció local de porc blanc i negre, però la realitat és que la majoria de la carn ve de fora/Cedida

La llesca de pa amb sobrassada, emblema de sostenibilitat saludable

Comparteix
El president de l'IGP Sobrassada de Mallorca, Andreu Palou, defensa el consum moderat des dels seus coneixements nutricionals
Enguany la producció serà alta i la qualitat bona, segons fonts del sector/Cedida

Els productors temen patir l'”efecte garrova” en el preu de l’oli

Comparteix
El president de la Cooperativa Sant Bartomeu, Miquel Gual, reconeix preocupació pels efectes de la inflació a la butxaca del consumidor
Les dades respecte al nombre de turistes no s'han traduït en vendes pel sector del vi/CAIB

L’alentiment del mercat del vi refreda les expectatives del sector

Comparteix
Anàlisi de les causes dels excedents de vi inèdits a Mallorca