Balears Vadevi
Poc a poc, la primera Fira de Vins al natural de Mallorca

L’esdeveniment organitzat per Lundgren Wines i Bar La Sang, va donar cabuda, entre les 11:00h i les 19:00 hores d’aquest diumenge passat, a una trentena de vinaters, vinyòvols i elaboradors de vins de manera no convencional.

Aquests vinyòvols, pagesos del vi i vinaters, entenen la terra i interpreten els fruits dels ceps d’una manera més aproximada a com es feia fa cent anys. Però amb la diferència que ells actualment tenen més coneixements, dominen noves tècniques i disposen d’estris que en un altre temps no existien.

El resultat de l’aplicació d’aquesta visió respectuosa amb la terra, les vinyes, els raïm i en definitiva, l’entorn en el qual intervenen donen com a resultat una sèrie de vins que han despertat l’interès dels amants dels vins.

La gent va respondre a la convidada amb la curiositat d’acostar-se a una fira i uns vins diferents/CB

El que tenen les fires de vins i que tant agraden, és que es pot conèixer als seus elaboradors, els quals et serveixen les seves creacions, comenten els procediments que segueixen, i també, com ells veuen el sentit de fer-los d’aquesta manera. El seu punt de vista, ajuda en bona mesura, a comprendre els vins i el respecte que professen cap a la terra.

Poc a Poc va ser una fira molt fresca en la qual els assistents tenien ganes de conèixer els elaboradors i les noves anyades. Mostra d’això, és que encara hi havia vins que estaven a l’espera de la nova etiqueta, això vol dir que es pogueren tastar en primícia. Val a dir, que són vins que no tenen una tirada il·limitada i fan molta via a quedar -se exhaurits al mercat. D’aquí les ganes de tothom de tastar amb avidesa vins que potser no puguin degustar a cap altre lloc més.

Hi va haver vinaters d’origens geogràfics molts diferents, però tots tenien una fita en comú, la no addició de sulfurós al vins o fer-ho en quanties molt baixes.

Els vinaters de Mallorca foren 4 Kilos, Selva Vins, Bodega Maruccia, Jugo Vins, Panduro, Soca-Rel, Jaumet, Mallorca Nouveau-Ca na Toneta, Sistema Vinari, Ve d’Avior-Cati Ribot i Brut-Edu.

La família de Selva Vins/CB
Eloi Cedó, de Sistema Vinari, i Catalina Bibiloni/Cedida
Cati Ribot i Jaumet de Vins Dempeus/CB
Toni Negre del celler Atòmic/CB
Pep i Maria Rodríguez, de Soca-Rel/CB

S’ha de tenir en compte alguns elaboradors de l’illa que s’estrenaren a la fira i que cal no perdre’ls de vista, com són Hada Furthmann, Atòmic i Ses putes pedres.

Provinents del Penedès: Emilie Mutombo, Raïmones Wines i Clovis Ochin. De Barcelona; Mas Candí. De Castella i Lleó; Alfredo Maestro i Clandelvino. Del País Basc; Makatzak Wild Wines. De Granada a 1.300 metres d’alçada vins de Barranco Oscuro. Més al sud, de la zona de Cadis; Campestral Quiet & Sparkling. Del País Valencià, Sopla Levante (Alacant). De tall europeu, provinents d’Àustria vins dels cellers Pittnauer i Christian Tschida.

Els organitzadors tengueren bona pipella, perquè no només hi va haver vins a la fira, sinó també van preveure una zona per seure, menjar i descansar entre copa i copa de vi.

Per acabar comentar, que sent juliol és normal que sigui un dia calorós, aleshores, tampoc hi va faltar un elaborador de cervesa de Palma; Adalt Brewing, conegut pel «Flux Capacitor», elaborat amb una petita part de most de la varietat Mantonegro.

Esperam poder acudir a una nova edició de «Poc a Poc», una fira que ja és feia necessària dins el panorama del vins de Mallorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa