La producció a la DO Pla i Llevant cau per damunt del 30%, especialment al raïm negre
xxx

!--akiadsense-->

Ha arribat l’hore de fer els comptes de l’anyada i a la DO Pla i Llevant reconeixen una caiguda de la producción de poc més del 30% respecte a l’any passat. La disminucio és especialmente ressenyable a les varietats de raïm negre (37%), però també és inferior quan a les varietats de raïm blanc ( 22%) . En total s’han veremat un total de 296 hectàrees.

Amb aquestes quantitats s’espera una producción de vi de 433.266 litres de vi blanc i de 613.734 de vi (negre o rosat) de varietats de raïm negre. Cal recordar que la normativa per a les DD.OO. autoritza únicament la producció del 70% en vi del pes del raïm.

xxx
La disminució de la producció ha estat especialment notable a les varietats de raïm negre

!--akiadsense-->

Aquests números són producte d’un any especialmente complicat d’una banda per causes naturals, jo ho hem dit al Balears Vadevi, amb una primavera plujosa i les pedregades de final del mes d’agost. I les conseqüències d’un excés d’humitat que es tradueixen en l’aparició de plagues com el mildiu, que enguany ha destruit moltes vinyes a pesar dels esforços dels vinyòvols i els tractaments aplicats. També ha fet mal la cendrada.I per acabar-ho de rematar, el mosquit verd; una plaga enguany especialment activa a la fi d’agost.

Però,a banda d’això, el sector i també els productors de la DO Pla i Llevant, s’han vist afectats per la caiguda de la demanda a causa de la crisi provocada per la COVID. “ El coronavirus ha influït de manera indirecta. Quan va arribar el confinament va cessar de manera dràstica la venda de vi. Els cellers tenien en els seus dipòsits plens. Calia fer espai per a la nova anyada i es va prendre la decisió de practicar podes i podes en verd més intenses per a limitar la producció”, admeten des del Consell Regulador.

No tot, però, són males notícies: “El raïm que s’ha salvat és d’una gran qualitat”, ens diuen des del Consell Regulador. I, com és ben sabut que existeix una relació directa entre la baixa producció de les vinyes i la qualitat dels vins, tot fa pensar que es donarà una alta qualitat dels vins que s’elaborin.

Esperem, doncs, que enguany a més de l’any de les plagues i la pandemia, sigui recordat com el d’una anyada d’extraordinària qualitat.

Nou comentari