Balears Vadevi
Tot a punt per a una nova edició del Mantonegro d’Argent

Dissabte 7 de desembre, a les 12.00 hores, tindrà lloc la Vena edició del “Reconeixement Mantonegro d’Argent”. Un reconeixement que va ser creat, pel Consell Regulador de la DO Binissalem l’any 2015, amb motiu del seu 25è aniversari. L’objectiu era posar en valor aquelles persones o entitats per la seva dedicació i contribució al món de la viticultura, el vi i la cultura del vi o a persones destacades del món la gastronomia, cultura, esports, ciència amb un sentit ampli, amb alguna vinculació amb el territori.

El guardó és una insígnia de plata que simbolitza el raïm Manto Negro, varietat principal en la DO Binissalem.

Aquest acte, que en edicions anteriors ha tingut lloc en diferents espais emblemàtics de Palma com el Casal Balaguer o la seu de la Fundació la Caixa, de la Fundació Sa Nostra, ara es trasllada a la comarca de la DO Binissalem, per a iniciar el seu recorregut pels cellers i els cinc municipis de la Denominació d’Origen: Santa Maria del Camí, Binissalem, Consell, Santa Eugènia i Sencelles.

L’elecció del celler s’ha realitzat mitjançant un sorteig, sent Vins Nadal, celler situat a Binissalem, el que iniciarà aquesta nova etapa del “Mantonegro d’Argent”. Els guardonats en aquesta edició són: Maria Solivellas, xef de “Ca Na Toneta”, pionera en la interpretació de la cuina i de la restauració d’una manera responsable, unint gastronomia i cultura, apostant sempre pel producte local, de temporada, km, 0 i, Pedro Quetglas, enginyer agrònom, per la seva contribució a la creació i desenvolupament de la DO Binissalem i per la seva dedicació al producte local.

L’ajuntament de Binissalem col·labora en aquesta edició, amb l’organització d’una visita de patrimoni pel poble “Binissalem, amarat de pedra i vi”, guiada per Maria Coll i Borràs del departament de Difusió de Patrimoni de l’Ajuntament de Binissalem. Les accions de promoció del CRDO Binissalem, compten amb les ajudes del Pla de Desenvolupament rural (PDR) a través del Fogaiba.

xxx
No pot faltar una copa de vi de la DO Binissalem per brindar pels guardonats | DO BInissalem

!--akiadsense-->

Després del lliurament del guardó s’oferirà un aperitiu als assistents, acompanyat de vi de la DO Binissalem. Les marques de qualitat IGP Sobrassada de Mallorca, DO Oli de Mallorca, DO Oliva de Mallorca, DO Formatge Maó-Menorca, IGP Ensaïmada de Mallorca, “Pa d’aquí”-Associació de Forners i Pastissers, col·laboren amb els seus productes.

L’acte comptarà amb l’actuació d’Antonio Gil “Aires del Mediterrani”. Guitarra clàssica de flamenc.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa