Les set bodegues que elaboren vins a Santa Maria: Macià Batle, Ramanyà, Sebastià Pastor, Ángel, Jaume de Puntiró, 7103 Petit Celler i Microceller Son Crespí varen oferir un tast dels seus vins a un grup nombrós d’aficionats que es varen reunir al celler Ramanyà.
Cada bodeguer va presentar un dels seus vins novells al públic assistent i va comentar les seves característiques. Es tastaren dos vins blancs, elaborats amb prensal com a varietats dominant, un rosat de maceració carbònica fet amb gorgollassa i quatre negres elaborats bàsicament amb manto negro i petites quantitats de fogoneu i syrah. Degut a la recent elaboració tots aquests vins destaquen per la seva frescor, molt aromàtics i recorden molt el gust de la fruita amb que estan elaborats.
Amb la festa del vi novell els cellerers de Santa Maria han recuperat una tradició que amb els anys s’havia esvaït. I han recuperat el símbol del brot de pi verd que es col·locava als frontis dels cellers o les botigues on es venia vi per indicar que havia arribat el vi novell.