Balears Vadevi
L’escriptora Carme Riera, Tafonera Major de la DO Oli de Mallorca 2019
xxx
L’escriptora ha reconegut que l’olivera és el arbre que més estima | DO Oli d’Oliva de Mallorca

!--akiadsense-->

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca ha nomenat a l’escriptora i acadèmica Carme Riera com a Tafonera Major 2019-2020 a un acte que ha tingut lloc a la tafona de Son Moragues , a Valldemossa.

Abans de lliurar-li el quartà (antiga mesura d’oli), el president del consell regulador, Sebastià Solivellas, ha destacat de l’escriptora mallorquina que ‘a la seva extensa obra literària ha transmès el lligam amb la terra i d’ella mateixa amb les oliveres i el seu fruit’, fet pel qual se l’ha volgut nomenar Tafonera Major, distinció que atorga la denominació d’origen a aquelles persones o entitats que d’una forma o un altre han posat en valor no només l’Oli de Mallorca com a tal, també la valuosa empremta de l’activitat oliera a la nostra cultura, patrimoni i gastronomia”.

Per la seva part, Carme Riera s’ha declarat com una amant de l’oli d’oliva verge extra i ha destacat la bellesa de les oliveres de 500 o 600 anys, les quals conformen escultures realment extraordinàries, assenyalant que ‘basta anar per qualsevol carretera de la Serra de Tramuntana i quedar-nos bocabadats per la meravella que el temps ha fet amb les nostres oliveres, essent l’arbre que més estim’.

Per concloure l’acte la Tafonera Major i els assistents han pogut tastar l’Oli de Mallorca d’aquesta campanya elaborat a la mateixa tafona de Son Moragues.

A l’acte hi han estat presents, a més d’elaboradors i productors, la directora general de Polítiques per la Sobirania Alimentaria del Govern Balear, Paula Valero i el batle de Valldemossa, Nadal Torres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa