Balears Vadevi
Selva Vins, passió pels vins al natural

Carlos i Bàrbara cos i ànima del celler Selva Vins (Selva) han presentat quatre de les seves criatures a Sóller, acollits pel restaurant Re-Orgànic, regentat per Bernadette Cabot.

Carlos i Bàrbara projecten produir amb una vinya pròpia/CB

La sinceritat de Carlos Rodríguez és reflexa d’una manera directa als seus vins, els quals són elaborats amb la filosofia d’aconseguir un vi franc, tal com és, sense maquillatge, ni crossa de cap mena. Només es permet afegir-hi un pèl de sulfurós en el moment de l’embotellat.

Dimecres mitjan capvespre, enmig d’un auditori jove i àvid de conèixer més sobre els vins de Selva Vins, es tastaren els següents:

El primer vi va ser; «Premsal 2019» 12%. 2.260 botelles. Monovarietal de premsal/moll, procedent de vinyes de 14 anys de Felanitx. De fermentació espontània, sense filtrar ni clarificar. Ofereix un nas terpènic de fruita blanca, tocs florals, deixant entreveure aromes d’ametlles crues. En boca té una entrada amable. Untuós, per la criança amb mares. Acidesa balancejada, de pas fluid i final càlid.

Un “clarete” que no deixa indiferent a ningú/CB

El segon vi en caure a les copes va ser el singular Clarete 2018. 12%. 1.200 botelles. Únic en la seva espècie, a Mallorca, pel que fa al protocol d’elaboració. Fet amb un 80% de most de la varietat premsal (Felanitx) i un 20% de gorgollassa (Pollença), s’obté el que popularment es diu clarete que no rosat o rosé.

El seu color ofereix tonalitats de coure, es veu net i seductor a la vista. En nas; al principi ofereix aromes torrefactes, que van cedint lloc als aromes cítrics de pell de taronja. També amaga fruita seca. A copa moguda i passada una llarga estona tenim pastisseria, concretament els aromes d’un cremadillo. Finalment, s’hi poden descobrir els encants de les flaires de la confitura. En boca té una entrada viva, amb pas àgil, però que s’obre dins el paladar.

Aquest clarete és un vi que no deixa indiferent a ningú.

Públic jove i menys jove al tast de Re-orgànic/Josep Avellà

«Gargo 2019» 12%. 6.600 botelles. Anyada excepcional. Monovarietal de gorgollassa o gargollassa. Varietat autòctona autoritzada des del 2011. En aquest vi podem veure sense cap mena de màscara, com és la varietat en una anyada sense precedents. Al nas, al principi conté aromes animals que es van esvaint a mesura que interactua amb l’aire. Aleshores, ofereix notes molt subtils de fruita vermella madura, tocs ferris que suren dins un fons balsàmic.

En boca té una entrada elegant, subtil, fresca. Pas llarg, llarguíssim. És un vi molt pur.

L’ancestral de gorgollassa, una de les joies de la corona de Selva Vins/CB

Tanca el tast un ancestral, un vi de petillant natural: Ancestral 2021. 10’5%. Monovarietal de gorgollassa. En boca podem apreciar una bombolla molt integrada. Deixa una boca fresca i vertical. Ràpidament es buiden les copes.

Entre explicació i confessió de secrets, Carlos i Bàrbara comenten que tenen en projecte tenir una vinya pròpia, amb la qual ja s’hi han posat a treballar amb ganes per aviat poder elaborar el seu primer vi de vinyes en propietat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa