Els tallers de tast de la DO Binissalem o com acostar-se al món del vi sense complexos
xxx

!--akiadsense-->

En aquesta primera edició dels tallers de tast organitzats pel Consell Regulador de la DO, Binissalem s’ha pensat en un tipus de formació adreçada a un públic general que puguin tenir o no formació prèvia i experiència en el tast de vi. El cicle forma part d’un objectiu més ambiciós que passa per obrir les bodegues al públic, donar a conèixer la DO Binissalem i les seves característiques més destacades, els vins i les varietats de raïm autòctones. I arribar al consumidor ja iniciat o que s’inicia en el món del vi i, sobretot, desmitificar-lo. Un fet que podria respondre a l’expressió “Jo de vins no hi entenc, només sé si m’agrada o no”

El Consell Regulador creu que precisament d’això es tracta: no si s’és o no un expert en vins, en aromes, en tècnica de tast o en tot el que envolta el cerimonial de gaudir d’una copa de vi. Sí, en canvi de sentir curiositat i ganes de passar una estona agradable compartint un vi i saber alguna cosa més de per què agrada aquell vi o un altre.

xxx

!--akiadsense-->

Per això, el cicle comença amb una primera sessió , el 21 de febrer, que s’ha batiat “Un viatge per les aromes de Vins Nadal” a carreg de la bodega Vins Nadal. En aquesta ocasió els assistents s’introduiran al tast de vi d’una forma amena i divertida. Coneixeran les distintes fases d’un tast, els principals aromes dels distints tipus de vi i se sorprendran de les seves habilitats com tastador, una vegada s’hagi fet l’entrenament.

La segona sessió, el 14 de març, du per títol “La copa natural”, i serà a carreg del celler Jaume de Puntiró, s’explicarà com la força de la terra i les varietats autòctones es traslladen a la copa, amb el màxim respecte pel medi ambient a través de l’agricultura ecològica, i s’expressen als seus vins.

Ja en el mes d’abril, el dia 11, Vinya Taujana, amb “Vi, vinya, sòl i canvi climàtic”, plantejarà els reptes que ens du el canvi climàtic i els seus efectes a la vinya i al vi, la importància de l’àrea geogràfica, el sòl i el clima, a les característiques dels vins. I perquè sigui més entenedor, s’ha pensat fet un tast vertical (de distintes anyades) de 4 vins negres.

Per completar el cicle, Bodegues Jose L. Ferrer parlarà de “Vins especials: escumosos i dolços amb caràcter Binissalemer”, el dia 6 de juny. L’objectiu serà introduir els assistents a les tècniques d’elaboració dels vins escumosos i els vins dolços i les seves característiques, amb un tast de distintes anyades.

xxx

!--akiadsense-->

Tots els tallers de tast de la DO Binissalem es faran a Kocina Club Centre comercial Son Moix 1ª Planta Camí de la Vileta, 39 Palma, entre les 18:30 i les 20:30

Més informació:

https://goo.gl/forms/gzFYsOAL97vNTTrZ2

http://binissalemdo.com/descargar?dir=public&doc=PROGRAMA-CURSOS-TAST-2019.pdf

Nou comentari