Balears Vadevi
Més tapes i còctels en una nova edició del TaPalma

Aquest dilluns s’ha presentat oficialment TaPalma Mallorca-2023, una de les cites gastronòmiques per excel·lència de la ciutat que, un any més donarà cabuda a un nou concurs de tapes i còctels -el 20 de novembre al Palau de Congressos-, i a una ruta que convidarà a recórrer diversos establiments entre els dies 22 i 26 del mateix mes.

La presentació s’ha fet a l’Ajuntament i ha comptat amb la participació de diverses autoritats i representants de les entitats col·laboradores, entre les quals, el batle de Palma, Jaime Martínez; el director de Relacions Institucionals de Trasmed, Miguel Pardo, patrocinador oficial de l’esdeveniment; el president de Restauració Mallorca Caeb, Alfonso Robledo, i el director general d’AgenciaCom, Antoni Martorell, organitzadors de la cita.

“Un esdeveniment absolutament a la ciutat i al sector”

“Posar el nom de Palma a un esdeveniment com aquest és una bona notícia i apostar per TaPalma és un compromís que tenim com a Ajuntament, sobretot amb la creació de la regidoria de Restauració que demostra el que ens importa el sector al consistori”, compartia el batle de Palma, Jaime Martínez. I afegia, “TaPalma és un esdeveniment que està absolutament assentat a la ciutat i en el sector, i això és una gran notícia”.

Miguel Pardo ha aprofitat per agrair a TaPalma “per la confiança com a patrocinador”, i ha explicat que enguany també es presentarà aquesta nova edició a Barcelona, ja que “per a nosaltres la gastronomia és cultura i és una aposta de la naviliera pel producte local”.

Des de l’organització, Antoni Martorell, director general d’AgenciaCom, també ha agraït a l’Ajuntament de Palma per acollir aquest acte de presentació, tot assenyalant que enguany TaPalma suma amb el suport de les principals institucions com són l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca i el govern de les Illes Balears, “així com de totes les empreses privades que continuen apostant per aquest esdeveniment gastronòmic que té com a objectiu dinamitzar la ciutat a través del sector de la restauració”.

Dinamitzar la ciutat en les pitjors setmanes de l’any

En representació dels restauradors, Alfonso Robledo, president de Restauració Mallorca Caeb, afegia que “TaPalma és un esdeveniment gastronòmic que vol dinamitzar la ciutat en una de les pitjors setmanes de l’any per al sector de la restauració i el principal objectiu és moure l’economia de Palma”.

Finalment, el president del jurat de TaPalma i xef d’El Bandarra, Igor Rodríguez, ha recordat que aquesta cita “no seria possible sense els restaurants que hi participen”, i per això, un any més, ha volgut “animar a tots els restaurants de Palma a què participin en aquesta edició del concurs i ruta de tapes i còctels”.

Tapa guanyadora del Ta’palma 2022 | Foto: cedida

Xecs i premis en metàl·lic a les millors tapes

Pel que fa als premis del concurs, el guanyador de cada categoria rebrà, a més a més del xec de Makro, un premi en metàl·lic (Tapa TaPalma 600 €, tapa temàtica 500 € i còctel 500 €). A més també es donaran tres accèssits, a la millor tapa maridada amb cervesa Mahou, a la millor tapa elaborada amb DO Oli de Mallorca i al millor còctel elaborat amb producte Antonio Nadal.  Cal recordar que TaPalma 2023 també comptarà amb una app amb informació dels restaurants que participen en la ruta de tapes i còctels.

Inscripcions

Les inscripcions per als bars i restaurants que vulguin participar, tant en el concurs com en la ruta, continuen obertes i podran inscriure’s fins al 30 d’octubre emplenant el formulari d’inscripció que trobaran en la pàgina web de l’esdeveniment.

El model cooperatiu i els seus productes, també són protagonistes de TaPalma

El model cooperatiu i els productes de les cooperatives i societats agràries de transformació també estaran presents en aquesta XVIII edició de TaPalma. Serà el cas, per exemple, d’Agromalllorca SAT especialitzada en productes hortícoles amb el producte estrella de la seva tomàtiga de ramillet; i de les ametlles i els productes derivats de la garrofa de Camp Mallorquí SCL. Així mateix, la cooperativa agrícola Sant Bartomeu de Sóller participarà amb el seu oli d’oliva, les seves olives, confitures i la tapenade. També els xefs podran utilitzar en els seus fogons la confitura d’albercoc de la cooperativa agrícola de Porreres; la patata d’Illacamp SAT juntament amb la mel dels apicultors de l’Associació Balear d’Apicultors (ABA). El formatge menorquí DO Maó-Menorca de COINGA SCL també serà present i la cooperativa del Camp de Formentera es presenta amb farina de xeixa, peix sec de Formentera, va venir i oli de Formentera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa