Balears Vadevi
Taula parada a Les Artistes de cuina francesa

Sovint es pot veure que molt de restaurants es presenten com a de cuina internacional. Segurament no hi ha qualificatiu més imprecís per definir l’oferta gastronòmica de qualsevol restaurant. En aquest mot hi cap tot.

Deu voler dir que estan disposats a satisfer qualsevol tipus de client mentre no sigui massa exigent. Així que ens decidim a visitar un restaurant que es presenta de manera precisa com a restaurant francès: Les Artistes.

La cuina, presentació de les taules, decoració, vestimenta dels cambrers responen al qualificatiu de francès. Ben aconseguit l’aire de bistro, fins i tot en la mida escassa de les taules. I si la presentació d’imatge del restaurant és excel·lent el mateix qualificatiu podem donar a la seva cuina quan el plats arriben a la taula. Ben triats i ben cuinats.

Boeuf Bourgingon, un dels plats estrella del bistro Les Artistes ben acompanyat per un bon vi francès/ Taula Parada

És ben cert que no es pot parlar de cuina francesa com a una sola unitat, sinó que al país conviuen cuines diferents, la distància de nord a sur, dels mars a les muntanyes passant per l’esplèndid centre és suficientment gran perquè sigui molt diversa. Per això té mèrit que ens puguin oferir una síntesi amb plats representatius, perquè en la carta que presenten, no molt àmplia, però ben triada hi són presents les diferents cuines. Hi trobam el boeuf bourguignon, de la zona de Dijon, el confit de Burdeus o la soupe de poisson del sud, formatges d’arreu. Canvien la carta quatre vegades a l’any, però sempre mantenen el boeuf, el foie gras maison i els profiterols.

El xef del restaurant és Alain Alzerat que abans d’obrir el seu propi restaurant a Mallorca, es va formar a diversos restaurant de prestigi a França i el Estats Units. A Paris ha treballat a La Coupole, Le Lycée de l’avenue Matigon i al Palace.

Comentam una sèrie de plats que hi hem pogut tastar. Un dels plats més famosos de la cuina francesa és le boeuf bourguignon i aquest restaurant el broda. Plat preparat amb tres carns diferents, primer macerades amb herbes i vi, a poder ser fet de pinot noir, el vi negre més representatiu de la Borgonya i llavors cuinades a foc lent durant hores. S’acompanya de puré de patata i pastanaga.

Ensalada francesa amb formatge de cabra/Taula Parada

Si De Gaulle afirmava de França que un país amb més de tres mil formatges era difícil de governar també ho de ser escollir-ne un per acompanyar una ensalada francesa a Mallorca. Ho han resolt amb un Crottin de Chevignol , un  formatge de cabra de la regió del centre del país. Fresc, cremós, aromàtic, gustós. Conserva el sabor de la llet de cabra.

Un tartar delicat “comme il faut”/ Taula Parada

El tàrtar, plat estès a tot el món, però la fama li ve de França. La versió de Les Artistes és ben clàssica. Destaca la suavitat de la carn de vedella i la suavitat dels condiments. Preparat una mica picant es quan aconsegueix la seva millor expressió en aquest restaurant.

L’impecable presentació dels cargols/Taula Parada

Cargols a la borguignone. Al nostre gust aquest plat té més imatge que contingut. Cargols se’n mengen a tot arreu de la conca mediterrània i aquí estam acostumats a gusts més intensos, però una cosa és segura, guanyen en presentació. El plat rodó amb cavitats, les pinces i la forqueta especial li donen un aire distingit. Es fan cuinats amb mantega fosa aromatitzada amb all.

El paté de la casa, una terrina de foie que fa menjera/Taula Parada

A vegades hi ha la possibilitat de tastar un boudin noir, es farceix un budell de porc amb carn de porc magre i greixosa, sang i espècies. Ben similar a la morcilla, però en aquest cas no du arròs.  Més oferta, terrina de foie, les quenelles de peix. Dels postres es pot destacar el pastís de poma amb gelat de vainilla, els profiteroles especialment, la selecció dels plat de formatges, diversitat ben escollida. Disposen d’una bona oferta de vins francesos a bon preu. Convé estar atent a les seves ofertes especials de pocs dies que anuncien a través de les xarxes socials-

S’ho paga deixar un raconet per a les postres de Les Artistes/Taula Parada
  • Nom: Les Artistes
  • Responsable: Alain Alzerat, xef.
  • Ubicació: Plaça Comtat del Rosselló, 4. 07002 Palma
  • Reserves: 871504883 o [email protected]
  • Xarxes socials: Instagram: @lesartistesymas,
  • Menú: La carta es renova quatre vegades a l’any
  • Horari: De dimarts a dissabte de 12.45h a 17h i de 20.00h a 22.30h.
  • Especial: el boeuf bourguignon, foie gras maison, profiteroles, la selecció de formatges i les ofertes especials.
  • Cuina: Francesa de totes les regions.
  • Bodega: Vins francesos ben escollits i a bon preu.
Una carta no massa extensa plena de temptacions/Taula Parada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa