Balears Vadevi
Taula Parada al Bar Escola d’Amadip del Pont d’Inca

Aquest mes s’ha parat taula al restaurant que té Amadip Esment a la seva escola en el Pont d’Inca. Els membres de Taula Parada ens sentim solidaris amb els projectes socials que es fan a les illes i volem contribuir a la seva difusió. Dinar als restaurants d’Amadip a part d’alimentar el cos, és gaudir d’un bon menú i entrar en contacte amb els objectius que es proposa aconseguir aquesta associació.

Toni Bennàssar contesta les preguntes dels alumnes d’AMADIP-Esemt/Cedida

En aquest cas, a més vàrem poder gaudir dels contacte directe amb els alumnes que es formen en el centre en les tasques de la cuina. Gent molt jove i molt il·lusionada, disposats a aprendre-ho tot i menjar-se el món amb els ulls. No just es va dinar, sinó que vàrem contestar a les preguntes encuriosides dels alumnes sobre les nostres activitats respectives, de tal manera que la taula es va transformar en una classe molt dinàmica sobre menjars i vins.

Una de les pràctiquesd del dia: servir un llobarro a la sal sense pell ni espines/Cedida

El cas és que aquest dia els alumnes del menjador feien la pràctica de servir un llobarro cuinat a la sal i es tractava de servir-lo sense gens de sal, sense la pell i, especialment sense cap espina. S’ha de dir que el resultat fou òptim i el peix acompanyat de verdures al vapor: bròquil, pastanaga, colflori i patata, acompanyat d’una maonesa ben especiada. El dinar es va completar amb els aperitius servits prèviament de croquetes de peix en el seu punt que varen arribar ben calentes a la taula, pa amb oli torrat i ensalada amb tonyina. Un arròs al forn amb embotits i verdures rematà la part salada. Les postres casolanes: gelat, mousse de xocolata i pastís d’ametlla demostren la bona manera de fer de l’obrador del restaurant.

L’arros al forn amb verduretes de l’hort propi i embotits/Cedida

Tots els productes que se serveixen són majoritàriament de producte local, moltes de les verdures els cultivem a l’hort propi de l’associació. El pa s’elabora a la mateixa escola. Van canviant el menú durant les diferents temporades de l’any. Tenen menjar per emportar, menú del dia, carta de tapes, oferta de berenars Entre les moltes activitats que es realitzen destacam la col·laboració amb el celler 4 Kilos de Francesc Grimalt que ha tingut com a resultat l’elaboració d’un vi ja famós: Gallinas y focas.

  • Nom: Bar Escola Palma. Amadip
  • Ubicació: Passatge Cala Figuera, 10. Pont d’Inca, Palma
  • Reserves: 871 805 307, [email protected].
  • Especialitat: Oferta molt diversificada. Carta de temporada. Per emportar. Berenars. Tapes
  • Web: https://esment.org/es/establecimiento/bar-escola-palma/
  • Horaris: De dilluns a divendres de 8:00 h a 17:00 h.
  • Bodega: Especialment els vins del celler col·laborador 4 Kilos. Gallinas y focas, altres.

Taula Parada és un col·lectiu format per Climent Picornell, Pere Estelrich, Antoni Bennàssar, Joan Company i Jaume Sureda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa