Balears Vadevi
Taula Parada al restaurant La Tabernita: la carn fa carn

Just en els darrers dies abans  de la quaresma hem parat la taula en un restaurant de carn: La Tabernita, en el polígon de Can Valero de Palma.  El restaurant es va obrir l’any 1999 pels pares de l’actual propietari. Allà es servien menjars de menú amb la intenció d’alimentar a la munió de persones que  treballaven en aquell polígon incipient. El restaurant tenia bona clientela. I es ben sabut que quan hi ha camions a la porta d’un restaurant indica que hi trobarem bona menjar. Però amb l’arribada del covid19, José Luis Artacho, va decidir fer un canvi i el va convertir en un restaurant de carn, de carn excel·lent.

José Luis Artacho ha transformat el negoci familiar amb una nova dimensió/Cedida

La carta no és molt llarga, però més que suficient perquè els carnívors quedin ben satisfets. I si a això hi afegim la qualitat, les expectatives queden més que cobertes. En els entrants s’ofereixen plats mallorquins: sobrassada o botifarró i oferta variada de xorís, ous estrellats, formatges i croquetes de molt bona qualitat. Oferta de carn variada: piteres, churrasco, vèrtoles i costelles de xot, pollastre o cebó. L’especialitat de la casa és la carn de vaca vella madurada  provinent de Galícia que cada setmana és transportada a l’illa. S’ofereix: entrecot, picanya, rellom, chuletón de mida immensa i chateaubriand. La qualitat de les carns de vaca és excel·lent en tots els tipus de tall. Els postres són casolans, diversos tipus de pastissos.  

Els talls de carn són d’una gran qualitat/Cedida

La carn madurada és una tècnica de preparació que no és molt coneguda. Aquest procés es fa perquè la carn sigui més blana, gustosa i aromàtica. Quan l’animal és mort pateix el rigor mortis, els  músculs estan molt rígids i la carn seria massa dura per ser consumida tot d’una. Existeixen diverses tècniques per aconseguir l’ablaniment, que en general consisteixen en tenir les peces de carn a una temperatura freda i humitat controlades per un espai mínim de quatre setmanes. En aquest temps les fibres musculars es rompen. Contribueix al procés certs tipus de bacteris i fongs dels que s’ha de controlar que no proliferin.

La carn a la brasa, l’especialitat de La Tabernita/cedida

La bodega és abundant en vins negres, però pocs mallorquins, just dos entre quinze. Un aspecte a millorar. Destaca la presència de dos vins francesos, un blanc gallec, tres caves i dos xampanys.

En resum, una visita que val la pena per la qualitat i l’amabilitat de José Luis que informa molt bé sobre les característiques de la carn que serveix. 

L’escasa presència de vins mallorquins és l’únic retret al restaurant/Cedida
  • Nom: La Tabernita
  • Ubicació: Camí de Jesús, 28. 07011 Palma.
  • Responsables: José Luis Artacho
  • Reserves: 971 253084
  • Especialitat: Carn a la brasa d’excel·lent qualitat
  • Horaris:  De dilluns a divendres de 7:00h a 16.30
  • Bodega:  Vins negres. Poca oferta de vins mallorquins. Cava i xampany. Un vi blanc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa