Balears Vadevi
Taula Parada al Cafè Palmanova, un altre restaurant d’Esment

A pocs quilòmetres de Palma i en plena zona turística de la costa calvianera, a Palmanova, trobam un altre restaurant de la cadena que té darrere l’organització Esment, d’inspiració social. Tant l’exterior com l’interior pregonen aquesta pertinença, seguint la línia estètica que ja hem pogut trobar als altres restaurants de la cadena a Palma i a Inca. També es reconeix l’oferta gastronòmica i el personal, conformat principalment per joves amb diversitat  funcional intel·lectual que s’han integrat en aquesta organització on han fet la formació i a través de la qual desenvolupen la seva vida laboral.
Com és habitual, el funcionament del restaurant és impecable. La coordinació de la cuina i el personal de sala funciona com un rellotge i les comandes surten cap a les taules amb agilitat. El servei, supervisat pels monitors, respon a l’exigència de qualsevol local de bon nivell.

La coca de bulb de fonoll amb gambeta fregida, un encert entre els suggeriments del xef/T.P

Així mateix, la carta està farcida de propostes culinàries apetitoses entre les quals en triam algunes entre els suggeriments del xef, com per exemple la coca de bulb de fonoll amb gambeta fregida, que es desfà a la boca de tendra, amb el sabor suau que aporta el bulb de fonoll. També demanam, per obrir boca, la coca de pebres vermells torrats i xulla cruixent i una amanida de ventresca de tonyina i vinagreta de pinyons.

Cal destacar també el pa que, com la rebosteria, és elaborat per ells mateixos sota la marca de Can Pa Esment.

Un llom amb col canònic/T.P.

Entre els plats forts, de segon, tastam l’amanida cèsar, amb pitera de pollastre arrebossada, uns ous estrellats amb patata fregida i cuixot i el llom en col, aquest darrer entre els suggeriments del xef. Entre aquestes tres propostes cal destacar la bona execució del llom en col, fet a la manera tradicional, molt gustós i tendre.

A les postres, hi ha una variada selecció de propostes dolces entre les quals feim un gelat d’avellana torrada, un pastís de formatge amb confitura de pruna, especialment bona, i un bombó de xocolata negra, farcit de crema de xocolata.

Els ous estrallats, un plat generós/T.P.

Dels vins cal destacar que serveixen els que elaboren a Casa Esment, tutel·lats per Xesc Grimalt, l’enòleg del celler felanitxer 4 kilos: Gallinas y Focas i Sa Cussa Antònia . També ofereixen el Tanuki Bob i el Bob rosat.

S’agraeix que el restaurant estigui obert a pesar d’haver acabat la temporada turística; una activitat que marca el ritme de vida del nucli de Palmanova que a hores d’ara, en bona part és com un poble fantasma, sense el bullici dels turistes.

Del pastís de formatge, exquisit, destacava la confitura de pruna casolana/T.P.

Taula parada: Pere Estelrich, Arànzazu Miró, Joan Company, Margalida Gili, Toni Bennàssar, Conxa Rosillo, Climent Picornell i Jaume Sureda.

Nom: Café Palmanova

Adreça: Carrer Joan Alcover, 4, Palmanova

Responsables: El personal del projecte social Esment.

Reserves: A través de la web. Telèfon: 971 21 38 00 o a través del web https://cantinapanza.es/reservas/

Horari:  De dilluns a divendres de 08:30 h. a 17:30 h. Dissabtes, diumenges i festius de 09:00 h a 17:30 h. 

Definició: Berenars i bufés amb una generosa selecció de productes. També serveixen dinars, al migdia.

Bodega: Vins “de la casa”, elaborats al celler Esment.

(Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els hem visitat com a clients i hem pagat el compte com qualsevol altra persona).

Més notícies
La façana del restaurant Cantina Panzá ens recorda aquella Bodega La Rambla que tants d'anys va ser un dels principals locals de culte per un bon variat/T.P
Taula Parada a la Cantina Panzá
On Fernando Pérez-Arellano i Javier Gardonio "cuinen la memòria"
Un bar i restaurant pels que saben apreciar la bona cuina mallorquina/Taula Parada
Taula Parada al restaurant Can Pometa del Polígon Can Valero de Palma
Cuina mallorquina de bon de veres amb producte fresc cada dia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa