Com aquell llogaret enmig de la Gàl·lia romana, on n’Astèrix i els seus amics es feia fort plantant-li cara l’invasor, hi ha un restaurant a Palma que resisteix a l’onada invasora de cuina de fusió i altres variants de l’oferta gastronòmica globalitzada de Ciutat.

Can Nofre, al carrer de Manacor, demostra cada dia què la cuina tradicional mallorquina té una demanda ben viva. I en aquest cas, i no és poca cosa, la qualitat i el preu van de bracet. Na Cati Munar i el seu fill Llorenç Ramis, costitxers de soca-rel, estan al capdavant d’un equip que funciona com un rellotge i fan que la cuina i la sala visquin sincronitzats fins i tot a les hores punta, quan el restaurant, i això passa cada un dels dies de la setmana que és obert al públic, està ple a vessar. I és que Can Nofre té anomenada i una parròquia molt fidel de gent que sap apreciar la cuina de temporada com la fan o feien a ca seva. Així, no és d’estranyar que la gent se saludi d’una taula a una altra com amics o coneguts habituals del local.

Dit això, anem per feina: La carta es renova cada dia atenent el que els encarregats de fer la compra han trobat al mercat. El producte i els plats de temporada comanden al menú i, com diu na Cati, ara arribarà el temps de fer plats més contundents, quan no faci tanta de calor. De moment ens sorprenen amb uns bocinets de coca de trampó que passen ben bé la revàlida i uns peixets acabats de fregir (seitons) que tocam el cel amb els dits de bons que són.

A l’hora de fer la comanda decidim mirar de demanar entre tots els distints plats que s’ofereixen aquell dia: Unes sopes mallorquines, un frit i uns bunyols de bacallà varen ser seguits per un bacallà gratinat amb salsa de porros i gambes, un llomillo ibèric amb salsa de pebre bo a més d’un plat de seitons amb tombet. Per arrodonir l’àpat ferem un gató d’ametlla amb un gelat també d’ametlla, un pastís de poma i uns canutells de crema. També hi va haver que demanaren tèntol i un poc de fruita, en aquest cas pinya, va ser l’opció més digestiva.
Quant al vi, tot i que sempre hi ha espai de millora, hi ha una presència digna dels vins fets a Mallorca, entre els quals escollirem l’Obac de Binigrau: un vi del celler de Biniali que deia amb tot el que vàrem tastar.

Per acabar aquesta crònica cal dir que ja hem quedat amb na Cati que haurem de tornar per tastar els plats més hivernencs que ompliran la carta en els pròxims mesos.
- Nom: Can Nofre
- Responsable: Cati Munar i Llorenç Ramis
- Ubicació: Carrer de Manacor, 38. Palma
- Cuina tradicional mallorquina i de mercat
- Horari: Obert de dilluns a dissabte. De 13:00 h a 16:00 h.
- Reserves: 971 46 23 59
- Bodega: Correcta
- Cal destacar: la bona cuina i el tarannà del personal

Taula parada és C. Picornell, J. Sureda, A. Miró, C. Rosillo, A. Bennàssar, J. Company, P. Estelrich i M. Gili.
