Un dia qualsevol, al centre de Palma, trobar una taula a un dels restaurants que està “de moda” entre els locals i els visitants, hora de dinar, és massa vegades una qüestió de sort, de molta sort. A la cantina bistro Cannibal passa un poc això perquè es tracta d’un local de reduïdes dimensions que té una bona cuina i una terrassa ben situada, a la plaça de Sant Antoni.
Aquest nom inquietant per a un restaurant, ve d’una situació improvisada, quan es va obrir el local, el 2019. Així ho reconeixen Jorge Esparís i Giovanni Aragona, els socis fundadors del local, que es varen veure estrets a l’hora de batiar-lo. I, pim pam, va ser aquest el nom triat per un establiment que té les millors puntuacions als portals gastronòmics que fan ressenyes sobre restaurants de Ciutat.

Una carta curta, que canvia de tant en tant, just amb una desena de plats, basta per comprovar la frescor del producte, el respecte al gènere en l’elaboració i el bon punt dels adobs i les coccions. Entre els seus “fixos” cal destacar les zamburiñas, les cloïsses a la marinera i les gambes amb allada. Ni un segon de més a la cocció és el secret perquè cada un d’aquests entrants sigui per llepar-se els dits.



Fora de carta ens oferiren dos plats del dia: un calamar fresc fet a la planxa i un tàrtar de vedella. La frescor del calamar estava fora de dubtes i el punt de planxa, de llibre. El tàrtar també va ser molt ponderat. Ens atrevirem també amb uns ous estrellats amb xoriç de El Bierzo, que va sorprendre per ser un plat ben fet i molt abundant. Recomanable per compartir per què es presenta amb 4 ous estrellats sobre patata fregida i l’embotit passat per la paella.

A les postres no hi va haver discussió. Com les llenties, l’única opció era pastís de formatge, tipus La Vinya. Una bona ració d’aquest plat dolç va ser el que li faltava a un menú que es pot dir que equilibra qualitat i preu i que et deixa amb les ganes de tornar per seguir posant a prova la destresa del cuiner.
- Bon nivell de la carta de vins, tot i que la presència de vins mallorquins es podria millorar.
- Nom: Cantina Bistro Cannibal
- Responsable:
- Ubicació: Plaça de Sant Antoni, 8, Palma
- Preu per persona: 30-40 €
- Horari: De dimarts a dissabte. De 13:00 a 16:00 i de 19.30h a 23:00h.
- Reserves: 722 615836
- Cuina: De mercat amb destacada presència de plats d’inspiració gallega i mediterrània
- Celler: Ben plantejada tot i que amb poques referències de Mallorca

(Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els hem visitat com a clients i hem pagat el compte com qualsevol altra persona).
Taula Parada: C Picornell, M Gili, A Miró, J Company, A Bennàssar, C Rosillo, J Sureda, P Estelrich.