Aquesta vegada la Taula Parada ha fet “parada i fonda” a un petit restaurant que trobam situat en un local emblemàtic de la Rambla de Palma, en els baixos d’un antic casal de Ciutat: La Cantina Panzá. Aquí, durant molts d’anys, hi va haver la Bodega La Rambla. Aquesta “Bodega”, era un mític punt de trobada dels ciutadans que passaven gust de fer un variat com toca, de quan el variat era un clàssic popular i allà el feien ben bo! Era un local petit, estret on l’accés estava sempre limitat a un aforament que a hores punta era complet, anassis el dia que hi anassis. Ara, el local ha estat reconvertit amb una entrada presidida per una barra que l’ocupa totalment i un grapat de menjadorets que ha aprofitat tots els racons possibles. I a l’exterior, al passeig, terrassa.

Fernando Pérez-Arellano i Javier Grandorio, dos socis ben avinguts darrere l’èxit de la “Cantina Panzá”/Cedida

La nova direcció del negoci està en mans de dos xefs, socis, que garanteixen qualitat i bon nivell. Fernando Pérez-Arellano, que duu penjades dues estrelles Michelin, i  Javier Gardonio, que proclamen als quatre vents que es dediquen a “cuinar la memòria“. Arellano diu que “la idea és marcar la diferència a través d’un bon brou o sofregit, això sí, sempre amb el millor producte, i fugir de sofisticacions més pròpies dels restaurants de cuina d’autor, com Zaranda”. I Gardonio remata. “És un estil de cuina reconfortant, amb accent espanyol passat pel poliment de la cuina acadèmica francesa, que és la base de la nostra formació”. I a preus populars, s’ha de dir.

Pop a la brasa amb salsa romesco i porros/T.P.

Tant el local, com el servei de sala i la cuina varen ser del nostre gust.

En aquesta ocasió la nostra elecció va incloure uns entrants de Vitello “Tomato” i un Vitello Tonnato, “gildes” a discreció, i el tàrtar de vaca i “cecina”.

I, quan els “plats forts”, uns canelons de cua de vaca i aguaturma, Pop a la brasa amb romesco i porros, un llobarro a la planxa i uns “Callos” a la madrilenya.

A les postres ens vàrem decantar per una proposta fora de la carta consistent amb una panna cotta amb fruita seca, un flam d’ou acompanyat de nata i un affogato de gelat de vainilla, dulce de leche i cafè exprréso.

Els canelons de cua de vaca i aguaturma/T.P.,

Taula parada: Pere Estelrich, Arànzazu Miró, Joan Company, Margalida Gili, Toni Bennàssar, Conxa Rosillo, Climent Picornell i Jaume Sureda.

Nom: Cantina Panzá

Adreça: La Rambla, 15 de Palma.

Responsables:  Fernando Pérez-Arellano i  Javier Gardonio

Reserves: A través de la web. Telèfon: 971 21 38 00 o a través del web https://cantinapanza.es/reservas/

Horari: Tots els dies de la setmana en horari de migdia i vespre.

Més enllà de les postres de la carta, aquell dia hi havia aquesta panna cotta revisitada/T.P.

Definició: Cuina de la memòria, amb accent espanyol passat pel poliment de la cuina acadèmica francesa, a preus populars entre els 20-30 euros.

Bodega: Vins peninsulars i escassa representació mallorquina.

(Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els hem visitat com a clients i hem pagat el compte com qualsevol altra persona).

Més notícies
Un bar i restaurant pels que saben apreciar la bona cuina mallorquina/Taula Parada
Taula Parada al restaurant Can Pometa del Polígon Can Valero de Palma
Cuina mallorquina de bon de veres amb producte fresc cada dia
La diversitat del personal inspira l'oferta gastronòmica d'aquest restaurant jove d'Esporles/Taua Parada
Taula parada al restaurant Na Pagana d’Esporles
Cuina de síntesi on s'entenen tradicions d'aquí i d'allà, com el personal de la casa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa