Balears Vadevi
Taula Parada al Celler Pagès de Palma

Sembla mentida que a Mallorca sigui tan difícil trobar restaurants que ofereixin menjar tradicional mallorquí d’una certa qualitat. I més, en un lloc que viu del turisme i se suposa que els visitants deuen estar interessats per la nostra cultura que va més enllà del sol que torrefacta pells a la brasa a l’estiu. Restaurants n’hi ha molts i bons, de cuina podríem dir internacional, però dedicats a oferir la cuina pròpia de l’illa, manco. Però en el desert hi trobam oasis al Celler Pagès del carrer Felip Bauzà o a Can Nofre del carrer de Manacor, tots dos a Palma. Dos veterans.

Un local petit, recollit, amb un aire familiar que convida al plaer de degustar la cuina tradicional/Cedida

Hem parat a taula al Celler Pagès, en el cor de Ciutat, a dues passes mal contades del bullici del Passeig del Born. Un local petit, recollit, amb un aire familiar a l’ambient, com de compartir de taula a taula converses i observar que mengen els altres per poder inspirar-se per omplir la pròpia. Tot acompanya, l’ambient, el servei amable i l’aire tranquil de deixar el renou dels carrers fora del restaurant.

El Brodat, del celler Sebastià Pastor, i les sopes mallorquines del Celler Pagès/TP

El Celler Pagès ofereix un menú del dia, al preu de 17 euros i també es pot menjar a la carta. El dia que els vàrem visitar oferien de primer: sopa de cuinat, sopes mallorquines i crema de carxofes. Com a segons: orada a la planxa, pebres farcits i escalopins. Postres, beguda i cafè. També ofereixen una carta oberta, no molt extensa, però que és una bona selecció de cuina mallorquina. A uns preus que estan dins la normalitat dels de la majoria de restaurants que ofereixen cuina de diari. Per fer un retret, el menú que tenen publicat al carrer, ja que es tracta d’un menú casolà també l’haurien pogut escriure en català, però el turisme ens canvia la llengua. A la web sí que hi és en català.

La llengua amb tàperes, un dels plats més representatius de la cuina tradicional/TP

A la nostra visita vàrem tenir ocasió de tastar un bon grapat de plats de la carta i d’entrada podem fer una consideració general en qualificar-los d’excel·lent qualitat i de presentació molt adequada. Entre tots ells podríem destacar les carxofes fregides, servides en el seu punt amb un arrebossat cruixent que ofereix sabors i un agradable so quan mossegues. A la llengua amb tàperes, la carn és d’una suavitat extrema, la salsa que l’acompanya molt suau i el contrapunt de les tàperes arrodoneix el plat. En la versió del Pagès hi afegeixen pebres verds fregits, un altre punt de contrast als gusts del plat.  Sempre ens hem demanat a qui se li degué ocórrer de combinar tàperes i llengua? Combinació que ha fet fortuna en formar part important dels variats mallorquins.

Sípia amb sobrassada/TP

La sípia amb sobrassada segueix la línia de la llengua i és un plat en el qual destaca la suavitat de la carn de la sípia i la bona qualitat de la sobrassada que l’acompanya. Les albergínies farcides presenten una variació vegetal de l’hort que pot ser molt del gust dels vegetarians, així com les sopes escaldades amb verdura d’hivern. Com a plats de carn i de peix, les costelles de xot amb acompanyament de patates i pebres vermells fregits i l’orada a la planxa amb ensalada, un plat lleuger per acabar l’àpat. Les postres són casolanes i es nota. Bon flam i una poma al forn remarcable.

Les costelles de me amb el seu acompanyament de pebres i patates/TP
  • Nom: Celler Pagès
  • Responsable: Joan Josep Amengual Borràs
  • Ubicació: Carrer Felip Bauçà, 2. 07012 Palma.
  • Horaris: Dilluns i dimarts, de 13:00 h a 15:30 h. De dimecres a dissabte, de 13:00 h a 15:30 h i de 19:45 h a 22:45 h. Diumenge, tancat.
  • Menú: Al migdia ofereix un menú format per cinc primers, cinc segons i postres. Al preu de 17,00 euros. A la nit oferta a la carta.
  • Reserves: 971 726036
  • Cuina: Mallorquina de temporada.
  • Celler: No molt ampli, però amb presència de vins mallorquins.

Taula Parada: M Gili, P Estelrich, J Sureda, A Miró, A Bennàssar, C Picornell, C Rosillo, J Company

Més notícies
Els arrossos i les fideuades destaquen a la carta de l'Idòbo/TP
Taula parada a ‘Idòbo’ d’en Miquel Calent
Una fórmula del menjar per endur que ara és tendència
Una de les postres estrella, el gelat amb figues | Foto: cedida
Taula Parada al ‘Brutus’ de la plaça Gomila de Palma
Mostra de la revifalla d'un dels espais emblemàtics de la Palma del segle XX
Al fons dels hivernacles s'hi troba el restaurant Terragust on s'arriba en haver travessat la plantació de maduixes i de tomàtigues/Taula Parada
Taula parada a ‘Terragust’ de Manacor
Una proposta de cuina de proximitat lligada al projecte 'Terracor'

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa