Balears Vadevi
Taula parada marida cervesa artesana i tapes al Brusca brewpub

Brusca brewpub és l’aventura  personal de Miquel Gelabert Miquel i Neus Llopis Mas. Dos joves carregats d’entusiasme que emprenen una aventura global dins el camp de la restauració. Diem global perquè el seu projecte ho inclou tot: des de la compra d’un molí, quasi bé en ruïnes, on han acomodat el seu restaurant-bar, en el que han disposat diverses sales aprofitant les dependències pròpies del molí de les que es conserva l’estructura original.

Han bastit tot l’utillatge per elaborar, conservar i servir la cervesa. Des del pati interior es pot observar tota la maquinària precisa per elaborar la beguda. Aprofitant la visita ens interessem pel procés d’elaboració de la cervesa, prou desconegut entre nosaltres. Tot el procés de preparació de l’empresa els hi ha dut en torn a dos anys de feina. I, ara, des de fa uns mesos tenen obert el seu portal i ha començat la seva aventura.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és p1050830-1024x1024.jpg
Neus i Miquel han recuperat el vell moli fariner per convertir-lo en aquesta proposta gastronòmica innovadora/Taula parada

En Miquel i na Neus són biotecnòlegs, formats a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, on es van conèixer i emprengueren aquesta aventura conjunta que va més enllà d’una empresa. A més, na Neus ha fet estades a centres cervesers d’Anglaterra per perfeccionar els seu coneixements.

Com a resultat de les seves recerques ens ofereixen un conjunt de cerveses que poden fer les delícies dels consumidors i adquirir coneixements sobre el procés d’elaboració. Hi podem trobar des de les clàssiques lager i ale a les cerveses de pròpia elaboració seva com a resultat de la contínua recerca que fan de gusts, aromes, sabors, color o intensitat de l’escuma.  En la nostra visita vàrem tenir ocasió de degustar-ne un grapat, destacant una elaborada amb vi fet de pinot noir, ben diferent a totes les que havíem tastat fins ara.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és p1050876-1-1024x1024.jpg
Tapes d’autor per acompanyar les cerveses/Taula parada

Les cerveses poden anar acompanyades de espipellades de menjar adequades per tapes: croquetes, falafel, hamburgueses, patates braves i, fins i tot, qualque plat en el que es pot endevinar la mà d’en Miquel Gelabert pare, vinater de prestigi, que anys enrere era restaurador reconegut. Una bona proposta per passar un horabaixa seria anar en tren a Manacor aprofitar per visitar la ciutat i recobrar forces en aquest bar en el que segur vos hi trobareu molt ben atesos. El darrer tren surt de Manacor cap a les deu i mitja de la nit.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és p1050860-1024x1024.jpg
Les dependències del moli transformades en sales de la cerveseria/Taula parada

Finalment, un possible efecte social a llarg termini d’aquest local. La cerveseria està situada en un barri de Manacor que en èpoques passades era seu de moltes indústries que el pas del temps ha esborrat deixant un barri un tant desolat. Seria desitjable que aquesta cerveseria servés per revitalitzar aquesta barriada perquè té el seu encant. Prop de l’estació de tren i amb el torrent que la travessa.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és p1050864-1-1024x1024.jpg
Cadascú pot trobar una cervesa al seu gust, n’hi ha per triar/Taula parada

Brusca brewpub

  • Responsables: Miquel Gelabert Miquel i Neus Llopis Mas.
  • Adreça: Carrer Ponent, 18 Manacor
  • Reserves: 871 252550
  • Horari: Temporada de tardor, obert de dijous a dissabte entre les 18h i les 24h aproximadament. Els diumenges, de 12h a 16h.
  • Oferta especial: els dijous entre 18 i 20h.
  • Concepte: Cerveseria artesanal en la que es desenvolupa un projecte de recerca en torn a aquesta beguda.
  • Carta: Òbviament cervesa. Elaboracions clàssiques i particulars. També hi ha carta de vins, just mallorquins.
  • Cuina: Per fer una picada per acompanyar la cervesa o també per sopar/dinar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa