Balears Vadevi
Taula parada al passeig d’Esporles

Aquests dies de calor intensa sembla com si la vida s’aturés durant el dia, reservat just a les feines ineludibles, però quan cau el sol reneix l’activitat, com els animalets de vida nocturna que precisen de la foscor que dóna frescor. Aquest estiu estam superant el nombre de nits considerades tropicals (temperatures superiors als 20ºC). Podríem visitar qualsevol poble de l’illa o qualsevol plaça de Palma, però ens hem dirigit a viure la nit a Esporles, que disposa d’un passeig de poc més de 100 metres en que es concentra la vida del poble. A les nits d’estiu agafa un encant especial. Un oasi d’unes hores dins la canícula. Esporles és l’exemple perfecte d’una vall travessada per un torrent que transporta aire fresc de la serra. Aquesta vegada més que una sola taula parada hem fet una ruta gastronòmica.

Bacallà amb salsa romesco d’Es Brollador/TP/

En aquest ambient ens trobam amb una bona concentració d’oferta gastronòmica en la que s’ha de destacar, en primer lloc i per tots els establiments, la qualitat dels productes que ofereixen amb preferència pels productes locals. Hi trobam nou establiments: bars i restaurants. Cada un d’ells amb la seva pròpia personalitat. Des d’una pizzeria, regida per una italià, a el que diríem un bar de tota la vida i d’altres simplement de copes. De dia al passeig li donen ombra uns plàtans majestuosos i que a les nits aturaren les llebetjades.

Començant per la part més baixa del passeig trobam Es Passeig, amb oferta d’excel·lents pans amb oli i llonguets degustats amb més d’una ocasió per personatges famosos. El restaurant Es Brollador, que cuida molt tots els detalls que afecten a la restauració, tant la qualitat i diversitat dels seus plats com la presentació i disposició de les taules. Tenen una bona oferta de vins.

Crep de salmó del Café Nou/TP

El Cafè Nou, que sembla que en molt poc temps s’ha convertit en el restaurant de la gent jove. En pocs anys ha fet el trànsit de ser el típic bar de poble dels homes a veure el jovent a taula. La carta va a satisfer aquesta clientela. Sa Bodega de’n Rino, restaurant italià, ofereix una síntesi de la cuina d’aquell país tractada amb gràcia i personalitat. Destaquen les pizzes, doblegats, calzones, pastes o ensalades amb tocs molt personals. En el que va ser el cinema d’Esporles paren taula tres bars/restaurants: Es Cantó i el Coliseu, amb una bona oferta de cuina ben elaborada. I el bar de na Tami, més escairat cap a les copes i qualque cosa per picar.

Espaguetti amb musclos de Sa Bodega de’n Rino/TP

Acabam el trajecte en el Deportiu i Es Costat, els degans dels bars a Esporles que tenen l’esperit d’allò que es considera un bar de poble, el bar de tota la vida. Taules per fer petar la xerrada. Tapes variades i, de tant en tant, organitzen una festa nocturna destinada a la gent més jove.

I és divertida la diversitat de clients en el passeig. En un municipi habitat per persones de les més diverses nacionalitats, al passeig es poden sentir moltes llengües diferents. I, també, hi podem trobar personatges molt coneguts de la vida pública que no revelam la seva identitat per preservar l’anonimat que desitgen. Visitau-lo, val la pena!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa