Els polígons industrials de Palma concentren cada dia una gran quantitat de persones que hi treballen. Ho podeu comprovar si cercau aparcament pel cotxe. Realment difícil trobar un lloc per deixar-lo. I un dels serveis necessaris en aquests tipus d’indrets són els bars i restaurants, llocs on recuperar forces durant la jornada laboral. Això fa que hi hagi una oferta diversificada en la qual predominen els menús tancats. El secret: bo, ràpid i econòmic. I a poder ser fer-ho diferent del que fa la competència.

Aquest mes hem parat taula al restaurant Can Pometa a Can Valero, ubicat en la part superior de polígon on, fins i tot, no hi ha massa problemes per aparcar. El restaurant és familiar, regit per un pare, Tomeu Sampol Frau que no era de l’ofici de la restauració, però que per diverses circumstàncies el va obrir amb el seu fill, Rafel Sampol Hernàndez, que sí que és un cuiner amb estudis. Format a l’Escola d’Hoteleria de la UIB, i va exercir al restaurant de Santi Taura a Lloseta, durant uns quants anys a un restaurant amb estrelles Michelin a Valància. De tornada a l’illa va ser quan pare i fill decidiren obrir Sa Pometa.

Les hores de més feina del restaurant són a les del berenar que pràcticament dura tot el matí i en les que s’ofereixen tapes variades clàssiques: frits, pilotes, llengua, callos, etc, pa amb oli amb companatge o entrepans amb els mateixos companatges. Aquest assortit se sol esgotar durant el matí, i per això a l’hora de dinar ofereixen cada dia de la setmana un plat diferent, els dimarts bacallà, els dimecres albergínies farcides, els dijous sopes i els divendres tumbet que ben aviat amb l’arribada del fred serà substituït per arròs brut. També els divendres hi ha berenar especial de peus de porc, els dissabtes el dediquen als variats, petits o grossos i quan diuen gros és gros, res de mitges tintes. La nostra visita fou en dimecres i podem donar fe de la qualitat de les albergínies farcides de carn picada molt gustosa i acompanyades de patata fregida de cantonet. Cada dia ofereixen un pastís casolà de postres i fruita. En Rafel explica la procedència de les matèries primeres dels plats que prepara. A l’illa no és possible adquirir les carns que necessita i ha hagut de seleccionar proveïdors a la península, però totes les verdures provenen d’horts mallorquins. El preu està molt ajustat, 9,50 euros el plat del dia amb copa, canya o aigua i postres o cafè.

L’horari del local està adaptat a les necessitats dels operaris que treballen al polígon així que obre les portes cada dia a les cinc del matí i a les sis ja es poden demanar plats calents. A les tres i mitja de l’horabaixa, tanquen. Els diumenges i dilluns descansen. El local és quasi com una nau industrial. No obstant això, les cadires i taules de fusta creen un ambient acollidor. És gran, amb bona distància entre les taules que fa que no sigui necessari seguir les converses de les taules veïnes. Es completa amb una àmplia terrassa. I amb contrast amb el que s’ha dit abans dels aparcaments al polígon disposa d’aparcament privat a l’entrada. Cal destacar l’amabilitat de pare i fill que completen una oferta gastronòmica honesta, autèntica.

Els membres de Taula Parada recomenam la seva visita, sense emperons.
Taula Parada: Margalida Gili, Climent Picornell, Jaume Sureda, Pere Estelrich, Conxa Rosillo, Joan Company, Arànzazu Miró i Antoni Bennàssar
Nom: Can Pometa
Ubicació: Carrer Alexandre de Laborde, 18. Polígon de Can Valero. Palma.
Propietaris. Tomeu i Rafel Sampol
Cuiner: Rafel Sampol Hernàndez
Sala: Tomeu Sampol Frau
Horari: De dimarts a divendres, de 5.00 h a 15.30 h. Dissabtes de 5.00 a 14.00 h. Diumenge i dilluns tancat.
Telèfon: 661 030 242
Xarxes socials: Instagram

Tipus de cuina: Mallorquina. Tapes, variats, pa amb oli i entrepans. Cada dia ofereixen un plat del dia per dinar. Dimarts: bacallà, dimecres: albergínies farcides, dijous: sopes mallorquines, divendres: tumbet, dissabtes: variats. Plat del dia: 9,50 euros, amb copa, canya o aigua i postres o cafè.
(Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els hem visitat com a clients i hem pagat el compte com qualsevol altra persona).