Balears Vadevi
Taula parada al restaurant Cuinant d’Inca

El restaurant Cuinant d’Inca aplica la fórmula que sembla general en molts de restaurants que volen mantenir una oferta de cuina de qualitat durant els dies laborables, a migdia, destinada a aquelles persones que per necessitat o afició dinen fora de casa. Mantenir un bon equilibri entre una bona cuina i una bona economia és un repte a superar dia a dia. Menús entre dotze i quinze euros, qualcun un poc més, que miren d’oferir propostes variades, saludables i que modifiquen amb freqüència. Llavors, de divendres a la nit a diumenge a migdia estiren la seva oferta amb menús a la carta. En Jaume March al capdavant del Cuinant és un bon exemple d’aquest tipus de restauració.

Jaume March, autodidacta i entusiasta de la cuina casolana/Cedida


Presenta una cuina casolana, discreta, gustosa, fruit directa de la seva imaginació que aplica al restaurant. La paraula imaginació pot ser que sigui la millor manera de definir la cuina de Jaume March perquè d’ençà que va néixer la seva afició als fogons, quan tenia deu anys, amb l’ajut de sa mare i la padrina va començar a fer els seus plats.

Greixonera d’ensaïmada i col amb sobrassada i salsa teriyaki/Cedida

El bot de la cuina de casa a la pública el va fer en un pub del seu poble, Maria de la Salut, en el que servia copes de dia i de nit, però en el que el dia de descans per ell era un dia de gaudi en poder preparar menjars pels seus amics. La família el va convèncer que havia de seguir la seva vocació de cuiner. I sense posar un peu a cap escola de cuina va començar un periple de formació a diversos establiments: Tràfic d’Alaró, El Botxo, El Atrio, el Romaní d’Inca fins a arribar a obrir la seva proposta personal al Cuinant d’Inca. És un autodidacte pur que ha fugit sempre d’influències que no fossin les que ell ha anat elegint per formar-se. Llegeix molts de llibres de cuina, encara que no de receptes. La recepta surt dels ingredients, però ell els hi dona forma definitiva com a plats.

Burballes amb salsa de carabassó i carabassa i allioli de pebre bord/Cedida

I tot aquest procés de vocació i formació es concreta en el restaurant Cuinant d’Inca. Obri de dimarts a diumenge a migdia, amb un menú de 12,50 euros en el que ofereix a escollir entre dos primers, dos segons i dues postres. A la imatge podeu veure uns plats ben interessants.

Hem pogut gaudir de la seva qualitat i excel·lent punt de servei. De divendres a la nit fins al diumenge a migdia ofereix un menú degustació de cinc plats en el que els clients poden escollir les seves preferències.

Peix del dia/amb salsa de tomàtica al Ras el Hanout, verdures saltejades i carabassa arrebossadaCedida


Establiment recomanat
Nom: Cuinant
Responsable: Jaume March, xef i propietari.
Ubicació: Carrer Glòria, 103. Inca
Reserves: 639 611 337
Xarxes socials: Facebook i Instagram

Escalopins de porc amb salsa de pebres al curry, patata palla i pebres a la vainilla/Cedida


Menú: Oferta diària de menú, a escollir entre dos primers, dos segons i dues postres. La carta es renova cada dos dies. Caps de setmana ofereix un menú degustació de cinc plats a 26 euros. Si se’n trien tres, 22 euros.
Horari: De dimarts a diumenge de 13 h a 16 h. Divendres i dissabtes, de 20 a 22:30 h. Dilluns tancat.
Cuina: Casolana, de bon gust.
Bodega: Vins de la Península i mallorquins.

Taula Parada és un col·lectiu format per Climent Picornell. Arànzazu Miró. Pere Estelrich, Antoni Bennàssar i Jaume Sureda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa