D’aquest restaurant el primer que crida l’atenció és la seva ubicació en el carrer de Sant Elies de Palma, un carrer que anys enrere estava ple de vida amb tota una sèrie de comerços oberts que representaven com era possible reviure la vida de poble dins la ciutat. Els veïns traginaven amunt i avall i no era just com ara un lloc de pas que uneix la Rambla i el carrer de Sant Miquel per una drecera per fugir del bullici del carrer dels Oms. Per això la primera impressió ja és molt positiva. No just un lloc de pas, sinó una porta oberta per atreure vianants al carrer.
El restaurant Elias ocupa els baixos d’un edifici antic. Un local estret i llarg decorat a mà per Fabian Luzzi i Marilina Barbieri que deixen la seva petjada des de la porta del carrer a l’interior decorat amb petits detalls, quadres i làmpades per crear un ambient agradable. Fabián és el cuiner i Marilina atén la sala. Fabian confessa que és autodidacta, ha après l’ofici a força de treballar a la cuina de diversos restaurants dins la cuina i, ara el que ha après ho ha bolcat a aquest restaurant.

La cuina que ofereix el restaurant és de fusió de diversos estils, mediterrani, italià, mallorquí o argentí, segons la inspiració del dia perquè cada dia canvien el menú que ofereixen als clients. Diríem que el menú és una demostració d’imaginació com sap tothom que cuini a ca seva el menú de cada dia.
En la nostra visita vàrem poder tastar el salmorejo de remolatxa amb formatge feta que ens fou servit ben fred, a una temperatura ideal per combatre la calor sufocant d’aquest estiu. Ben justificat el concepte de fusió. Un plat andalús amb formatge grec i aromatitzat amb el gust terrós de la remolatxa que, a més, dona color al plat. La paella de verdures ben cuinada al seu punt de l’arròs amb grans no afegits formant una massa, sinó de grans independents. Les paelles de verdures tenen una gràcia especial quan s’aconsegueix que l’element vegetal impregni el gust de l’arròs. Dos entrants que mereixen les millors notes. De segon, dues ofertes, la pitera de pollastre al forn amb tomàtiga amb mojo de cilandre. Una vegada més la fusió de sabors duits de lluny. La pitera en el seu punt de cuinat conservava la humitat pròpia i un mojo canari amb una herba ben poc habitual en aquestes salses, el cilandre. Les postres són casolanes i això els dona un gran avantatge sobre les elaboracions comercials a l’abast de tothom. Pastissos de formatge i de poma i iogurts amb xocolata. El preu és de 18,50 euros. S’hauria de millorar el celler, molt curt i sense cap referència a vins fets a Mallorca.

A part del menú diari tenen una carta de la qual s’ha de destacar l’hamburguesa molt alabada per diversos visitants al web del restaurant. També ofereixen berenars amb una selecció acurada d’entrepans.
Taula Parada: MGili, JCompany,AMiró, JSureda, ABennàssar, CRosillo, PEstelrich, CPicornell
Nom: Elias Urban kitchen
Propietaris:: Fabián Luzzi i Marilina Barbieri.
Ubicació: Carrer de Sant Elies, 6. 07003 Palma.
Reserves: +34 635 41 88 21

Definició: Cuina mediterrània de fusió amb altres cuines internacionals.
Menú: Canvia cada dia. Carta. Berenars al matí
Horari: Obert de dilluns a dissabte entre les 8:30h i les 17:30h. El divendres obert fins a les 24h.
Bodega: Millorable

(Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els hem visitat com a clients i hem pagat el compte com qualsevol altra persona).