Balears Vadevi
Taula Parada al restaurant La Infame

En el barri de la Gerreria de Palma el passat mes de març va obrir el restaurant La Infame en el mateix local en el qual durant bastants d’anys va estar oberta La Juanita, restaurant de referència d’aquest barri. Algunes de les persones que han obert el restaurant ja varen treballar a l’anterior. El restaurant està format per una sala àmplia en la qual hi ha les taules i la cuina, completament oberta i a la vista dels clients. Una bona mostra de transparència en les elaboracions.

La Infame és un projecte de restaurant curiós perquè es presenta com una cooperativa que consta de tres socis: Nafy Barceló, Álvaro Sierra, cuiner i Lionel Bechara que atén la sala. La Gerreria és un barri molt afectat per la gentrificació, molts dels veïns l’han hagut d’abandonar per la pressió de l’augment dels lloguers de les cases, la transformació dels pisos de protecció oficial en pisos lliures. Consegüentment, el barri transforma el seu aspecte i de cada vegada la vida es fa més cara.

Els socis de La Infame han obert el seu restaurant amb un aire de projecció social, oferir als veïns una bona oferta gastronòmica que sigui de qualitat i accessible econòmicament. Van donant forma al seu projecte que du poc més de dos mesos de vida i una de les seves pretensions és obrir la cooperativa a socis que vulguin apuntar-se a la seva proposta. Aquesta proposta, encara no està ben definida, però en els pròxims temps li donaran forma definitiva. Sens dubte és original i mereix ser seguida amb atenció.

Cuina d’arrel mallorquina i d’autor

El menú que ofereixen al migdia està compost per quatre plats: dos entrants, dos segons i postres. La seva cuina és imaginativa si bé té una base d’arrel mallorquina introdueixen cuines de tot el món com poden ser tacos mexicans, ceviches peruans o humus libanès, però tots els plats passats per la imaginació del cuiner que té una sòlida formació en gastronomies molt variades. Destaca la introducció de nous aliments que es van incorporant en el mercat i que cada vegada tenen més acceptació. Sempre amb un ull posat en oferir uns plats saludables, ben compensats en nutrients. El terme de cuina de fusió pot ser que sigui la manera més adequada de definir el restaurant en el qual és convenient deixar-se dur per les innovacions suggerides. Exemples de menús són el trempó de tonyina amb ou, tortiglione amb verdures i formatge fresc, cremes de vegetals, trempó de ciurons amb ou escalfat, verat a la planxa amb verdures al wok i germinats, arròs negre amb sipions, ragú de vedella.

La pissarra a la porta del restaurant amb l’oferta del menú de migdia, en primer pla/Taula Parada

Els vespres el barri es transforma. Si al migdia han d’atendre a les persones que treballen en oficines més o menys pròximes, a la nit la clientela està formada per persones que cerquen l’indret perquè és una zona tranquil·la, més aviat allunyada de la circulació i que té una oferta de bars i restaurants diversificada. A La Infame tenen preparada una oferta diferent de la del migdia. Es canvia el menú per propostes a la carta ben diferents de les del migdia. Podem destacar: patató infame, humus de mongetes, tacos de pollastre.

Tortiglione amb verdures i formatge fresc/Taula Parada

Junt al menjar ofereixen una carta de vins que van elaborant poc a poc amb tendència a oferir vins naturals. Una major atenció a la producció mallorquina seria desitjable.

I l’oferta del restaurant es culmina amb una proposta poètica, cada dos dies renoven una pissarra a la porta del local amb una poesia: Salvador Espriu, Salvat Papasseit… i d’altres. Una bona manera de començar o acabar un menú.

Arròs negre amb sipions/Taula Parada
  • Nom: La Infame
  • Responsable: Nafy, Álvaro i Lionel
  • Ubicació: Sala dels Flassaders, 4. Palma
  • Xarxes socials: Facebook i Instagram. @lainfame_
  • Menú: Al migdia ofereix un menú format per dos primers, dos segons i postres. Al preu de 17,50 euros. A la nit oferta a la carta.
  • Horari: De dimarts a dissabte de 13:00 h a 16:00 h. I de 17:00 h a 23:00 h. Dilluns i diumenge tancat.
  • Reserves: Per whatsapp al 653 441 208
  • Cuina: Cuina de fusió. De les arrels mallorquines a plats de tots el món.
  • Celler: Especial atenció als vins naturals. En formació.
Trempó de ciurons amb ou escalfat/Taula Parada

Taula parada és Climent Picornell, Arànzazu Miró, Jaume Sureda, Conxa Rosillo, Antoni Bennàssar, Joan Company i Pere Estelrich.

Més notícies
A la cuina, els socis del negoci s'encarreguen personalment de les elaboracions | Foto: Taula Parada
Taula parada al restaurant ‘Giromatto’
Un racó de Roma al bell mig de Ciutat
El restaurant compte amb una cuina a la vista on s'elaboren els plats/Taula Parada
Taula Parada al restaurant Cafè Esment d’Inca
L'establiment mostra un estricte compromís amb els productes de qualitat i proximitat i elabora tots els seus plats amb productes de temporada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa