De la Xina ens arriben tota mena de productes i serveis. Les més conegudes les botigues, els restaurants i molts de productes etiquetats amb el corresponent Made in China. Aquí parlam just de restaurants, en concret del Made in China, visitat recentment. De restaurants xinesos ens arriben de tot pelatge, bons i regulars. Des dels excel·lents fins a aquells que la mateixa salsa serveix per acompanyar tots els plats, siguin de carn, de peix o de verdures.
Taula Parada té com a un dels seus objectius donar informació del que creiem són bons restaurants. D’aquells que no ens agraden, simplement no en parlam perquè el que potser per nosaltres és un restaurant regular per altres persones els pot semblar bé. Per això, totes les cròniques que publicam en aquesta secció són positives. Parlam del que ens agrada i ho volem compartir. Als restaurants hi acudim com a clients, no com a convidats, així que tenim més llibertat per elegir i dir el que pensam. En aquesta línia està el restaurant Made in China, al carrer Ramón y Cajal de Palma. Un restaurant xinès d’alta qualitat amb una cuina molt cuidada que serveix uns plats que, si són de verdures, tenen gust de verdura i si són de carn o peix tenen el sabor dels seus components.

Està basada en la cuina cantonesa, Guandong, situada en el sud-est de la Xina, de la que destaca la suavitat dels seus gustos, sovint lleugerament dolç que contrasta amb les altres cuines xineses com la de Shichuan, molt picant; la de Fujian, basada en animals silvestres i la de Shandong, basada en el marisc que s’ofereix fresc i salat.
Una carta rica i variada amb presència destacada de l’ànec
Els plats que hem pogut tastar al restaurant són de verdura, carn o peix condimentats amb gingebre, anís, cilandre, cebollí, vinagre d’arròs, salsa d’ostres, salsa hoisin i sucre. El sistema de cocció dominant és al vapor. Un bon exemple d’aquest restaurant és el dim sun del que presenten una bona oferta molt recomanable. Destaca els bao de ànec amb salsa i foie a la planxa; els farcits de marisc i secret de porc; farcit d’ànec amb bolets o el farcit de cranc i gambes. Tots ells de gran qualitat, de sabors molt suaus i de contrastos en la textura i sabor. Especialment, el bao d’ànec amb salsa de foie és obligatori degustar-lo.

També cuinats al vapor altres plats més coneguts i difosos a molts de restaurants xinesos com l’arròs al vapor dins una fulla de flor de loto o els fideus d’arròs amb verdures, especiats de manera molt suau. La suavitat dels gustos és una constant de la cuina cantonesa.
De plats principals sobresurt l‘ànec a l’estil cantonès amb la seva pell lleugerament cruixent i el pollastre amb ametlles o els fideus a l’estil del poble del qual la carn es desfà a la boca. Entre els plats de peix destaca el rap amb mongetes negres. I davant tanta suavitat de gustos ens vàrem permetre una sortida de la cuina cantonesa cap a la de Sichuan amb els llagostins picants molt representatius d’aquesta regió.
De les postres són típics de la regió cantonesa els plàtans i el gelat fregit. Els pastissos són d’elaboració de la casa.
Del restaurant destaca la pulcritud de la presentació: des de la decoració, la vaixella usada, la higiene dels serveis, i uns cambrers atents i ràpids, que atenen en llengua catalana, si així ho demanes.

Remarcable la cuina oberta a la vista dels clients. En resum, una cuina que val la pena i una visita molt agraïda.
- Nom: Made in China
- Responsable: Susan Wang
- Ubicació: Carrer Ramón y Cajal, 15. Palma
- Menú: Té una proposta de menú, format per tres plats i dues opcions. A 27 euros per persona. Preu mitjà de la nostra visita: 35 euros
- Horari: Obert de dimarts a diumenge. De 13:00 h a 16:00 h i de 20:00 h a la mitjanit
- Reserves: 600 070 707
- Cuina: Basada en cuina cantonesa i altres referències xineses
- Bodega: Correcta
- Cal destacar: la netedat del restaurant

Taula parada és C. Picornell, J. Sureda, A. Miró, C. Rosillo, A. Bennàssar, J. Company, P. Estelrich i M. Gili.