En els carrers pròxims a l’antic escorxador de Palma, entre la Plaça París i les carreteres de sortida cap a Valldemossa i Sóller s’ha establert una bona oferta gastronòmica molt diversificada. Restaurants dels de cada dia per atendre a aquella gent que fa una aturada en la seva feina o no té temps per anar a casa a dinar. També cafeteries de menjars ràpids o per seure tranquil·lament mentre es fa un cafè. Aquesta zona connecta per la plaça París amb el carrer Blanquerna ben coneguda per la seva desorbitada oferta de restaurants i bars.

Hem parat aquest mes la nostra taula al Melassa Cafè, situat en la continuació cap a Palma de la carretera de Valldemossa. Un espai no molt gran, però acollidor, amb una terrassa oberta al carrer i menjador interior. Treballa des del matí fins després de dinar. Per tant, un horari adaptat a la jornada laboral. Al matí ofereix una àmplia col·lecció de berenars en els quals domina la qualitat dels productes en hàbil combinació de proteïnes i vegetals per mantenir l’activitat corporal. A partir de la una del migdia es transforma en la proposta de menú per dinar a elegir entre tres primers, tres segons, beguda i postres. Un menú que es canvia cada dia segons el mercat i la temporada amb un bon equilibri energètic. La formació pedagògica de la propietària ha trobat un bon camp d’aplicació en el seu restaurant.

En la nostra visita l’oferta va consistir d’entrada ensaladilla, crema de carabassa o ensalada amb formatge de cabra. Com a segons: pitera de pollastre amb ensalada, pilotes i canelons. Vàrem poder degustar els sis plats. Com es pot veure es tracta d’una bona mostra de cuina casolana, la que podem trobar a qualsevol casa, però de la que s’ha de destacar dels plats calents el seu bon punt de cocció i de tots ells l’excel·lent presentació amb una vaixella de plats diferents. Convé destacar la qualitat dels ingredients usats que es posaren bé de manifest en la pitera de pollastre o les pilotes acompanyades d’una salsa de gust suau. Acompanyàrem l’àpat amb una botella de vi de Ribera del Duero de les que s’anomenen d’excedents de la DO, que vol dir que el celler ha elaborat més vi del que està autoritzat per llei i fet que es pot deure a diversos motius. Pròximament tendran vins mallorquins.

Les taules són ateses per la propietària del restaurant. La cuina on es preparen el menjar és oberta i pot ser vista pels clients. Decoració senzilla, però ben cuidada. Higiene i netedat, perfecta. Es prepara menjar per endur i hi ha ofertes especials per grups. Com haureu pogut llegir pensam que és una visita molt recomanable que deixarà molt satisfets als comensals.
Nom: Melassa Cafè
Adreça: Francesc Suau, 14. Palma
Horari: De dilluns a divendres, de 13 h a 15:30 h
Propietària: María José Alejandro
Reserves: 654 751 318. @melassacafè
Ubicació: Restaurant interior i terrassa que dona al carrer.
Cuina: Mallorquina casolana delicada i de qualitat. Menjar per endur. Ofertes per grups
(Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els hem visitat com a clients i hem pagat el compte com qualsevol altra persona).
Taula Parada: C. Picornell, J.Company, M.Gili, A.Miró, A.Bennàssar, C.Rosillo, J.Sureda, P.Estelrich.
