Sa Ràpita és un dels llocs d’estiueig clàssics de Mallorca. Un lloc de residències familiars amb la sola presència d’un hotel. Amb Son Bieló i S’Estanyol formen un conjunt de característiques úniques. Llocs tranquils, amb una línia de mar rocosa que permet accedir fàcilment a l’aigua en qualsevol punt. D’allà neix una platja que abraça Ses Covetes i forma el Trenc.

A sa Ràpita, si bé no hi ha hotels, sí que a primera línia de cases hi ha establerts més d’una desena de restaurants amb una oferta diversificada que va dels arrossos a les pizzes. Hem visitat un dels llocs amb més solera: S’Amarador, restaurant especialitzat amb peix, marisc i arrossos. Obert durant tot el dia a l’estiu. Disposa d’una terrassa i un menjador interior. Des de la terrassa estant es pot gaudir de la vista de la mar oberta fins a Cabrera que tanca l’horitzó, de nit, quan la fosca guanya al dia es pot veure com va canviant el color del mar, del blau al negre i com les llums, de la no molt llunyana Colònia de Sant Jordi, posen una garlanda brillant entre cel i terra. Si hi ha sort i, la nit és de lluna plena, el sopar ja serà esplèndid.

Però l’esplendidesa al restaurant la posa la cuina selecta que ofereixen els germans: Coll Lliteras, Xisco i Miquel. El primer, encarregat de la sala i, el segon, de la cuina. Els seus coneixements gastronòmics els hi venen d’avior. L’any 1983, els seus pares regentaven un xiringuito de fusta, a la platja de Sa Ràpita, que per les exigències municipals va haver de tancar. Durant deu anys regentaren Ca Na Punta, restaurant també a Sa Ràpita i de set anys ençà han obert S’Amarador, establiment d’èxit singular com es pot comprovar per la nombrosa concurrència que el visita. Destaca la presència dels estiuejants i estadants mallorquins que el tenen com a lloc de referència.

És molt recomanable tastar les seves especialitats d’arrossos, peixos i marisc. Però la carta presenta amb un bon assortit de plats. Aperitius de la mar: musclos, escopinyes, calamarins, entre d’altres o pebrots de Padró. Les carxofes a l’estil romà, a la planxa, són delicioses. Molt notable el tàrtar de tonyina acompanyat d’algues japoneses. Els calamarins, molt en el seu punt. Els arrossos i fideuàs són mariners. Entre la carta de peix i marisc s’ha de destacar el peix fresc del dia que arriba directa al plat des de les barques de la zona. Una proposta que té molt d’èxit aquest estiu és el llamàntol fregit amb ous i patates. Encara que no ho anunciïn com a especialitat, les carns fetes al forn de llenya afegeixen qualitat i diversitat a l’oferta. Les postres són casolanes: púding de formatge o el brownie amb gelat de vainilla. Tenen carta especial pels infants. Dels vins, guanyen per golejada els peninsulars, hi ha presència, més aviat simbòlica, dels mallorquins.

- Nom: S’Amarador
- Responsables: Xisco (sala) i Miquel (cuina) Coll Lliteras
- Ubicació: Avinguda Miramar, 51. 07639 Sa Ràpita. Campos.
- Reserves: 971 640689 Convé reservar.
- Xarxes socials: @restaurant_samarador_sarapita
- Menú: Cuina especialitzada en arrossos, peix i marisc
- Horari: Estiu, obert cada dia de 12h a les 23h. Dimecres tancat.
- Calendari: Restaurant obert de març a novembre. Desembre, gener i febrer, tancat
- Especial: Peix fresc, llamàntol amb ous i patates.
- Bodega: Ben sortida. Pocs vins mallorquins. Xampanys francesos.
Taula Parada són C. Picornell, A. Miró, P.Estelrich, M.Gili, J.Sureda, C.Rosillo, A.Bennàssar, J.Company.
