Els integrants de ‘Taula Parada’ decidírem fer un tour de començament d’estiu, quan encara no hi ha massa gent, a Formentera. L’arribada va ser per recordar antigues anades a l’illa, quan aquesta era terra de “peluts” nom que rebien els hippies i beatniks que les visitaven i que, a la llarga, donaren color i nom a l’illa. El viatge es va fer en un còmode vaixell que en res recordava la barca “La Joven Dolores” que, remenant-se, travessava els Freus d’Eivissa cap al Port de La Savina. Deia que l’arribada va ser pels records, i per això es va triar el Blue Bar, davant la platja de Migjorn, com el seu nom indica pintat de color de cel, predominantment, i amb una bona cuina de peixos torrats i especialitats de pasta italiana. Tastàrem també la Bomba pagesa que és una bomba de patata farcida de sobrassada amb picada de tàperes i ceba amb maonesa Sambal i el Tàrtar de tonyina trempat amb yuzu, soja i wasabi i per acabar, les postres, Tropical Abduction, nata aromatitzada amb te negre, coulis de mango, mix de pinya i kiwi i ametla cruixent.
Cal remarcar que l’estada a L’Hotel Riu Palace La Mola, comptava amb un restaurant, Sargantana, amb servei de bufet, espectacular, amb cuina en viu, que anava des de carns i peixos fregits i torrats al moment, ensalades i formatges variadíssims i perquè es vegi el nivell, una font de xocolata on mullar-hi la fruita tallada.

Després de nedar al Caló de Sant Agustí, on damunt alguns escars hi havia peix assecant-se (pareixia gató i rajada) pujàrem cap a La Mola on, a mig camí s’hi troba un clàssic formenterer Es Mirador. Com el seu nom indica des de les taules s’albira el braç central de l’illa que uneix La Mola amb la zona de Sant Francesc i sant Ferran de ses Roques. Pensant amb el peix que havíem vist demanàrem una Ensalada Pagesa formenterera o ensalada de bescuits que com el seu nom indica du crostons de pa, peix salat esfilegassat, juntament amb patates bullides, tomàtiga, pebre ros i algun pebre torrat. Rústica i deliciosa. Els arrossos diversos són per fer dubtar quin triar, ens decantàrem per un arròs a banda a l’estil formenterer. No podia faltar de postres el Flaó, fet amb formatge de cabra i herbes, de les quals destaca l’herba-sana i la matafaluga a la pasta, contrapuntejat amb taronja amarga.

L’endemà fou el torn del Tanga, una immensa porxada davant la platja de Llevant, a l’altre costat de la platja de ses Illetes, a la punta des Trucadors, amb un tendal que s’aguanta en un gran tronc abrinat. Per començar la Frita de Pop i de darreria Bullit Pagès de peix, amb patates bullides ben amarades d’espècies grogues, cap-roigs i galls de Sant Pere, i després el seu arrosset. No faltaren les visites de les sargantanes que, agosarades, demanaven miques de pa.
Els àpats varen ser acompanyats sempre per vins de la bodega formenterera TERRAMOLL que del 2000 ençà produeix vins ecològics certificats en les 12 hectàrees que cultiva damunt La Mola. Triàrem un vi blanc jove el ‘Savina Blanc‘ (Viognier i Malvasia) d’un color groc llimona amb un toc salí i mineral i un vi negre ‘Es Virot‘ (Merlot-Cabernet-Monastrell) amb notes de fruita madura i herbes de garriga.

I a la fi el retorn després d’un berenar majestuós a l’hotel de la família Riu i de fer uns gelats ecològics a la gelateria LadaCrem, una gelateria artesanal, del carrer de Jaume I a Sant Francesc … cap a Eivissa i Palma!
Taula Parada: P.Estelrich, C.Picornell, A.Miró, M.Gili, J.Sureda, A:Bennàssar, J.Company i C.Rosillo.
(Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els hem visitat com a clients i hem pagat el compte com qualsevol altra persona).