Balears Vadevi
‘The Food Line’, la gastronomia explicada a través de la història de la humanitat

The Food Line és un nou concepte creatiu que fusiona aventura, art, espectacle teatral i performance culinària que s’ha ideat per donar a conèixer la gastronomia a través de la història. Una posada en escena que transporta el públic a través d’un viatge en el temps i l’espai mentre gaudeix d’una experiència cultural i culinària diferent.

La proposta convida a passejar per la història de la humanitat i conèixer en el camí l’evolució de la seva gastronomia. Des de la prehistòria, les civilitzacions egípcia, persa, hebrea, grega, romana, l’edat mitjana, l’Islam, el Renaixement, el descobriment d’Amèrica i diferents moments entre els segles XVI i XXI. I per acompanyar el recorregut, se serveixen plats i begudes pròpies de cada època i lloc en què transcorre l’acció. El menú teatral consta de 17 experiències escèniques, 10 plats, 4 postres i 7 begudes.

Espai Neandertal | The Food Line

L’experiència s’ha estrenat aquests dies a Mallorca, “en un indret únic a la Península i un dels pocs arts resorts que existeixen al món, els jardins d’Es Revellar Art Resort de Campos”, explica a Balears Vadevi Víctor Calvo, creador de l’espectacle. Enguany, comenta, representaran l’obra només durant uns dies, però que la idea és poder repetir l’any vinent i ampliar l’oferta fins a sis mesos l’any vinent. “Estem molt contents de la rebuda que hem tingut i esperem poder consolidar el projecte a l’illa, i potser amb el temps fer-lo itinerant a altres ciutats de la Península o el món”.

Calvo va crear aquest espectacle amb en Biel Jordà, director de teatre, i la col·laboració d’un assessor gastronòmic, Antonio Pinya, i d’un catedràtic d’història i arqueòleg, Manuel Calvo. “Fa dos anys se’ns va ocórrer la idea de donar aquest gir a la història de l’evolució humana i explicar-la a través de la seva gastronomia, donar a conèixer com ha canviat la cuina i els hàbits alimentaris amb el pas de les generacions i civilitzacions“, diu el creador de l’espectacle. De fet, segons avança, “l’obra transcorre en diversos espais i moments en el temps, i permet entendre com vivia i menjava cada civilització, des dels australopitecs, passant pels neandertals, el naixement de l’agricultura fins a la revolució industrial o la cultura del fast food“, dirà.

A més a més, l’espectacle també té un punt de denúncia, ja que quan miren al futur ho fan posant en dubte la gestió humana per fer front al canvi climàtic. “No vull donar més detalls per no fer spoilers, però creiem necessari aportar aquest element de reflexió respecte a com estem deixant el planeta”, afegirà.

Espai Egipte | The Food Line

Toni Sastre, l’actor principal, i els també actors Pau Pascual i Manu Palacios, acompanyen els participants d’aquesta aventura per una experiència diferent que a dia d’avui es representa de manera exclusiva per a vint persones o per a grups que en contracten el passi de manera privada.

Té una durada aproximada de 150 minuts, la inscripció té un cost aproximat de cent euros i l’organització recomana portar roba i calçat còmodes. The Food Line es representa aquest dijous 9 de setembre, però també els dies 11, 15 i 18 d’aquest mes de setembre als jardins d’Es Revellar Art Resort, a Campos, que disposa d’unes 2.500 peces d’art repartides per l’espai. “Per això hem anat a Campos”, conclou Calvo.

Per a tenir més informació o fer reserva d’entrades, es pot fer a través de la seva pàgina web.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa