Balears Vadevi
Un vi mallorquí, entre els cent millors del món

Un dels crítics de vins més reconeguts i reputats del món, el nord-americà James Suckling, ha donat a conèixer l’esperada i anual llista dels 100 millors vins del 2021. Ho fa havent tastat vins d’arreu del món i detallant aquelles referències que han destacat segons diversos criteris, entre els quals, segons l’autor, la qualitat, una producció mínima d’ampolles, els preus i el que ells anomenen efecte wow, és a dir, “vins que emocionen tant des d’un punt de vista emotiu com tècnic”, com ells mateixos descriuen.

Suckling és president i editor del lloc web jamessuckling.com, on hi arriba amb l’experiència com a editor sènior i responsable dels continguts a Europa de la reconeguda revista de vins Wine Spectator.

Entre els cents vins seleccionats enguany, en destaca un de Mallorca:

8 Vents Gran 2018, d’Atlan & Artisan (Vi de la Terra Mallorca)

Un vi negre, dirà, “amb aromes de cirera i mora, espècies; i un bon cos amb tanins cremosos i un fantàstic final”. Suckling també en diu que “es tracta d’un vi que mostra l’autèntic caràcter de la seva zona i terroir“, ja que permet “tastar el mar i la terra”. També comenta que ara és un bon moment de consum per aquest vi, que ha rebut una puntuació de 94 punts.

“Ha estat un any fantàstic per tastar vins”, dirà el crític qui, juntament amb el seu equip, ha tastat i valorat aquest 2021 prop de 25.000 vins diferents i d’arreu del món, “un rècord històric”, dirà en la seva pàgina web. D’entre aquests vins, afegeix, “hem trobat molts vins emocionants“, entre els quals, ha destacat anyades i vins que s’elaboren a la regió francesa de Bordeus, també blancs nascuts en territori d’Alemanya i Àustria, “vins superbs” de països com Argentina, Austràlia, Califòrnia, Itàlia i Nova Zelanda, i “joies” que han pogut descobrir i gaudir d’entre producrtes de Xile, Hongria, Portugal i Sud-Àfrica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa