Balears Vadevi
Vi de la Terra Mallorca tria els vins que els representen aquest 2021

Vi de la Terra Mallorca ha elegit els vins que els representaran durant el 2021. Cada any se celebra aquest concurs perquè les bodegues que ho desitgin puguin optar a que un dels seus vins sigui elegit. Es trien tres classes de vi: blanc, rosat i negre. Aquest vins són els que s’ofereixen en els actes en que participa la IGP de manera corporativa. Enguany l’elecció es va fer al pati del Museu de Mallorca que amablement va cedir les seves instal·lacions.

Enguany s’hi han presentat nou blancs, sis negres i quatre negres/Vide la Terra Mallorca

Al concurs s’hi han presentat nou vins blancs, sis vins rosats i quatre negres. D’aquest concurs no s’informa de quin és el celler que ha resultat elegit perquè els vins escollits representen a tota la IGP.

Per realitzar la tria s’han contat amb la col·laboració dels sommeliers Miquel Oliver, vice-president de VT Mallorca, Joan Arboix del restaurant Dins de Santi Taura, Josep Juhé del restaurant Baiben, Gabriel Lucas de la distribuidora Martin-Brands i el comunicador Santi Fabré del suplement Manjaria del Diario de Mallorca i de la revista Terra de vins. El quals al final de la sessió han destacat la qualitat elevada dels vins presentats.

L’elecció es va fer amb un tast a cegues a càrrec de coneguts sommeliers i premsa especialitzada/Vi de la Terra Mallorca

Encara que no s’informi dels cellers distingits amb la tria dels seus vins sí que es pot fer un comentari general sobre les varietats en que estan elaborats els vins presentats. En els blancs destaca l’elaboració amb varietats autòctones com premsal i giró ros; de malvasia, arrelada a Mallorca des de temps immemorial i participació de varietats internacionals molt diversificada: chardonnay, viognier o riesling, entre d’altres. En els rosats dominen els vins fets a partir de manto negro i merlot i d’altres com syrah, cabernet sauvignon, malvasia o monestrell. Als vins negres, les autòctones manto negro i callet i la presència també de merlot, cabernet sauvignon i syrah.

Tot i que el veredicte és secret, ha tracendit que s’ha valorat la qualitat dels vins presentats/Vi de la Terra Mallorca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa