Balears Vadevi
Un viatge per les aromes de vins Nadal enceta els tallers de tast de la DO Binisalem
xxx

!--akiadsense-->

Aquesta setmana s’ha fet el primer taller de tast del programa organitzat per la DO Binissalem d’enguany. 16 persones varen ser guiades per l’enòloga de la bodega Vins Nadal, Esperança Nadal. Una experiència que tenia com principal objectiu acostar els curiosos al món del vi sense idees preconcebudes, tot just cercant estimular aquest coneixement a través de la curiositat i l’interès.

Així els assistents, amb l’ajuda de l’enòloga s’han introduït de manera amena i divertida en el tast de vins, han conegut les distintes fases del tast, els principals aromes, colors, matisos dels tipus de vins i tot el que els envolta i els influeix al llarg de la seva elaboració.

XXX

!--akiadsense-->

Com arriben fins a aquest taller els interessats és una bona mostra del camí que hi ha per fer. Alguns diuen “m’agrada el vi i en vull saber més”, altres arriben per un interès professional i expliquen que volen muntar un espai de vins mallorquins a una parada del mercat a una botiga de queviures de la seva ciutat o poble. Necessiten aquella informació que després transmetran al seu client… Les motivacions són diverses però totes elles troben resposta en un taller de tast de vins com aquest i de la mà d’un expert, que en aquest cas va ser Esperança Nadal.

El taller s’insereix en un cicle amb un objectiu més ambiciós que passa per obrir les bodegues al públic, donar a conèixer la DO Binissalem i les seves característiques més destacades, els vins i les varietats de raïm autòctones. I arribar al consumidor ja iniciat o que s’inicia en el món del vi i, sobretot, desmitificar-lo. Un fet que podria respondre a l’expressió “Jo de vins no hi entenc, només sé si m’agrada o no”

La segona sessió, el 14 de març, du per títol “La copa natural”, i serà a carreg del celler Jaume de Puntiró, s’explicarà com la forà de la terra i les varietats autòctones es traslladen a la copa, amb el màxim respecte pel medi ambient a través de l’agricultura ecològica, i s’expressen als seus vins.

Ja en el mes d’abril, el dia 11, Vinya Taujana, amb “Vi, vinya, sól i canvi climàtic”, plantejarà els reptes que ens du el canvi climàtic i els seus efectes a la vinya i al vi, la importància de l’àrea geogràfica, el sòl i el clima, a les característiques dels vins. I perquè sigui més entenedor, s’ha pensat fet un tast vertical (de distintes anyades) de 4 vins negres.

Per completar el cicle, Bodegues José L. Ferrer parlarà de “Vins especials: escumosos i dolços amb caràcter Binissalemer”, el dia 6 de juny. L’objectiu serà introduir els assistents a les tècniques d’elaboració dels vins escumosos i els vins dolços i les seves característiques, amb un tast de distintes anyades.

Tots els tallers de tast de la DO Binissalem es faran a Kocina Club Centre comercial Son Moix 1ª Planta Camí de la Vileta, 39 Palma, entre les 18:30 i les 20:30

xxx

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa