Balears Vadevi
Els vins de Mallorca de la ma dels millors xefs presents amb Tapalma a FITUR
xxx

!--akiadsense-->

La presentació oficial de l’edició de Tapalma 2019 s’ha fet a la fira de turisme internacional FITUR, a Madrid. L’edició d’enguany serà del 25 de novembre a l’1 de desembre. Es tracta d’engrescar els visitants de l’stand de Mallorca a la fira perquè venguin a l’illa i tastin la gastronomia que es fa. La mostra l’han poguda tenir en el showcooking que s’ha fet durant la fira. Els protagonistes: Tito Verger, xef Executiu del Restaurant Obú, guanyador de Tapalma 2018 amb la seva tapa “Caminantes a Thailandia” i Igor Rodríguez, guanyador del campionat d’Espanya de Pinxos i Tapes de 2017 amb la seva tapa “Ensaimada de cangrejo de rio”

Balears Vadevi ha parlat amb ells i això és el que ens han dit.

Definiu les vostres respectives tapes.

T.V. : Caminantes a Thailandia representa un viatge des de Mallorca a Tailàndia. Es tracta d’un aguiat de peus de porc que a Mallorca es denominen “caminantes”, amb sabors i matisos del pais asiàtic i textures sorprenents.

Aquesta tapa representa la feina i el nivell gastronòmic de l’illa de Mallorca i els seus professionals així com el nivel i l’exigència amb la que treballam a Forn Proyects i en aquest cas particular al restaurant Ombú.

Se trata de un Guiso de manitas de cerdo, que en Mallorca también se le denominan “caminantes” , con sabores y matices del país asiático y texturas sorprendentes.

Representa a Mallorca a Fitur perque és la tapa guanyadora del TaPalma 2018, aixó com pels seus sabors i aromes.

I.R. “Ensaimada de cangrejo” és un pintxo equilibrat, textura melosa, sabors i una base cruixent perfecta. L’ensaïmada és un dolç que representa Mallorca en tot el món.

Pensau que les vostres tapes es poden entendre fora de Mallorca?

T.V.: Crec que se pot exportar fora de l’illa, clar, crec que qualsevol plat o creació se pot exportar tot i que supòs que no tothom ho arribi a entendre.

En concret “Caminantes a Thailandia” té matisos asiàtics, cuina coneguda internacionalment i producte mallorquí per donar-nos a conèixer.

I.R.: Per suposat que s’entén, de fet va guanyar el campionat d’Espanya a Valladolid.

Amb qui pensau per maridar les vostres tapes?

T.V.: Maridaria amb un vi negre, Element 2012, de bodega Es Fangar de Mallorca, Pla i Llevant. Un vi amb cos, aroma afruitat, elegant i modern, un vi fet èr gaudir encara més dels caminants a Thailàndia.

I.R.: Sa fita, un blanc de Pla i Llevant.

Pensau que funciona la tapa, la cuina com a reclam turístic?

T.V.: Evidentment i més amb el reconeixement del certamen Tapalma. La cuina avui dia és un dels reclams més importants pel turisme, i s’afegeix a tots els encants de l’illa de Mallorca.

I.R.: Sí, i cada dia més. Ha pujat molt el nivell de Mallorca d’aquest concepte de menjar.

xxx

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa