Balears Vadevi
Vins Nadal se’n va a fer les Amèriques

La situació convida a arriscar-se i a obrir noves vies de comercialització, ara que el mercat local es ressent dels efectes postpandèmia. Tot i que de mica en mica l’activitat del turisme i de la restauració torna a agafar volada, ho fa més lentament del que convindria i la verema toca ja a la porta dels cellerers, que encara tenen els dipòsits i els magatzems plens de l’anyada anterior. Per això sorgeixen iniciatives noves com aquesta: Vins Nadal enllesteix el primer enviament a Veneçuela, un mercat encara per explorar.

El palet de Vins Nadal que ha sortit cap a Veneçuela
El palet de Vins Nadal que ha sortit cap a Veneçuela

!--akiadsense-->

Esperança Nadal, directora del celler, explica a Balears Vadevi que quan va rebre la proposta de part de Melina Aguirre, una sommelier veneçolana i amiga de la casa, no se’n podia avenir. De moment ja s’han enviat els primers palets, cadascun de 250 caixes i ara s’haurà de veure la resposta, però la idea és que això tengui continuïtat.

La idea va sortir de la sommelier Maria Fernanda Mata, a qui tothom coneix com Mafe. Formada a l’Acadèmia de Sommeliers de Veneçuela, ella i el seu marit , Gregory Araujo, fundaren l’empresa Cavatips per a la importació i l’exportació de productes, sobre tot vi, que al seu país no se’n fa.

La sommelier que ha fet possible l'exportació de Vins Nadal a Veneçuela
La sommelier que ha fet possible l’exportació de Vins Nadal a Veneçuela

!--akiadsense-->

“Hi ha un potencial de venda perquè hi ha interès pels vins que es fan arreu del món, ja que a Veneçuela, pel seu clima, no en feim”. Partint d’aquesta curiositat va sorgir la iniciativa i l’oportunitat la donà la sommelier de Vins Nadal, que té la mateixa nacionalitat i són amics.

Espranza Nadal, Melina Aguirre i Gregory Araujo i Mafe Mata de Cavatips
Espranza Nadal, Melina Aguirre i Gregory Araujo i Mafe Mata de Cavatips

!--akiadsense-->

Mafe es mostra confiada que l’experiència serà un èxit: “Amb Vins Nadal hem tancat un bon acord, en relació al preu, que ens permet pensar que el vi que ja ha sortit cap a Veneçuela es vendrà i se’n demanarà més. De moment les caixes enviades anaven plenes d’Albaflor New i de Criança i Reserva. Però també s’enviaren mostres de Coupage i de Prensal Blanc i Rosat . En un mes i mig els vins arribaran a terres veneçolanes i es podrà fer el seguiment a través de Cavatips de l’interès que desperten.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa