Els passats 19 i 20 de febrer, la Denominació d’Origen Pla i Llevant va organitzar a la Sala d’Actes de la Misericòrdia de Palma un maridatge de vins amb formatges de Menorca i sobrassada de Mallorca. L’esdeveniment, dirigit pel sommelier Toni Fernández, va fer ple a l’aforament previst, ja que s’exhauriren les inscripcions en menys de 16 hores, un cop publicat l’esdeveniment.
“L’èxit d’aquesta segona edició reafirma l’interès creixent per la cultura enogastronòmica de les Illes Balears”, segons manifesten els organitzadors.

Un viatge sensorial únic per a tres productes de qualitat
Durant les dues jornades, els participants tingueren l’oportunitat de degustar una selecció de vins dels cellers de la DO Pla i Llevant de les zones de Manacor, Petra, Algaida, Llucmajor, Muro i Felanitx, harmonitzats amb formatges de diferents curacions de la DOP Quesos Mahón-Menorca i diverses tipologies de sobrassada de la IGP Sobrassada de Mallorca.
Els formatges tastats es combinaren amb els següents vins: formatge semicurat amb el vi blanc Son Fangos del celler Toni Gelabert, formatge semicurat artesà amb el vi escumós Raor del celler Armero i Adrover, formatge curat amb el vi rosat Sara del celler Can Coleto, un monovarietat fet amb la varietat Fogoneu, formatge curat artesà amb el 365/24 del celler Miquel Oliver, un vi negre elaborat amb la verietat Syrah i, ja per acabar, un formatge vell artesà maridat amb el vi dolç “Dolç des Port” elaborat amb Callet i Syrah del celler Vins Miquel Gelabert.
Les diverses tipologies de sobrassada tastades es combinaren amb els següents vins: sobrassada molt poc curada amb el Capgiró de Can Majoral, un vi blanc monovarietat de Premsal Blanc, sobrassada una mica més curada amb el Marés Criança de Bodegas Bordoy, un vi negre elaborat amb diverses varietats, sobrassada de porc negre amb un vi negre elaborat amb la varietat Cabernet Sauvignon del celler Butxet Viticultors, sobrassada coenta amb el vi escumós Púrpura elaborat amb Chardonnay i Premsal Blanc de Bodegas Vi Rei i, ja per acabar, una sobrassada molt més coenta amb el vi rosat Son Prohens del celler Armero i Adrover, elaborat amb la varietat local Callet.

El sommelier Toni Fernández va guiar els assistents en aquest viatge sensorial, destacant les característiques i particularitats de cada combinació.
La DO Pla i Llevant prepara noves edicions d’aquests tallers, que es comunicaran pròximament, ja que és previst que durant el mes de març es faci un curs a Felanitx: “Tast i vinificacions de vins blancs i negres”, i també un a Palma: “Inici al tast de vi” (19 i 20 de març), que ja estaria complet.
Pel mes d’abril, es preveuen dos cursos a Palma: “Maridatge de vins amb xocolata“, un a Santanyí i un altre a Campos. Seguiu atents als comptes de la DO a les xarxes socials i a la seva web…