Vinya Taujana obre les portes del celler per parlar de vinya i canvi climàtic

Tercera jornada dels tallers de tast de la DO Binissalem que va ser guiada per Joan Crespí

xxx

Joan Crespí desvetlla als assistents els secrets de la relació entre el vi i el sol i la terra que l’envolta | DO. Binissalem

És la tercera jornada del cicle de tast de vins, organitzada pel Consell Regulador de la DO Binissalem, en col·laboració amb els cellers de la DO. 13 persones guiades Juan Crespí del Celler Vinya Taujana, han assistit al taller de tast “VI, VINYA, SÒL I CANVI CLIMÀTIC” en el qual s’han plantejat els reptes que implica el canvi climàtic i els seus efectes en la vinya i el vi, la importància de l’àrea geogràfica, sòl i clima, en les característiques dels vins, realitzant un tast vertical (diferents anyades) de 4 vins negres.

La sessió ha tingut lloc en el propi celler Vinya Taujana. C/ Balanguera, 40. Santa Eugènia. Això ha permès als assistents impregnar-se de l’ambient on s’elaboren i envelleixen els vins. L’objectiu és obrir els cellers al públic, donar a conèixer la DO Binissalem i els seus principals característiques, els seus vins i les varietats de raïm autòctones. Arribar a consumidors iniciats o que s’inicien en el món del vi i, sobretot, desmitificar-lo. “Jo no entenc de vins, només sé si m’agrada o no!” , aquesta frase tan repetida. “D’això es tracta, no és necessari ser un expert en vins, en aromes o en la tècnica de tast, simplement tenir curiositat i ganes de passar una estona agradable compartint un vi i saber una mica més de per què t’agrada un vi”, diu Marga Amat des del Consell Regulador de la DO Binissalem.

L’últim taller d’aquesta edició, està programat per al 6 de juny, de 18.30 a 20.30 h “Vins especials; escumosos i dolços amb caràcter Binissalemer”. Arnau Galmés i Pepe Roses de Cellers José L. Ferrer, ens introduiran en les tècniques d’elaboració dels vins espumosos i vins dolços i les seves característiques, amb un tast de diferents anyades. Inscripció oberta.

Nou comentari