Balears Vadevi
Torna el XXV Certamen de gloses ‘Festa des Vermar’

L’Obra Cultural Balear de Binissalem, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’aquest municipi, torna a impulsar el certamen de gloses Festes de Vermar en l’edició XXV. Després de dos anys d’obligada aturada, es fan publiques les bases per participar al certament de gloses que pivota al voltant del món de vi.

La finalitat d’aquest certamen de glosat és mantenir viva la tradició oral de crear versos que tradicionalment es feien durant festes cíviques i religioses, al teatre, però sobretot a la taverna, el seu territori natural.

Per participar-hi, les obres han de tenir una extensió mínima de 8 i un màxim de 40 versos. Han d’estar escrites en llengua catalana, han de ser originals, inèdites i no premiades en cap altre concurs, i la temàtica ha da girar al voltant de la Festa des Vermar a Binissalem. La verema, la vinya o el vi.

Els participants poden remetre fins un màxim de 3 obres al correu [email protected] fins dia 23 de setembre a les 23 hores, signades amb àlies o pseudònim que no identifiqui l’artífex. Els guanyadors es donaran a conèixer en el marc d’un acte previst pel dia 30 de setembre a les 20:30 hores al Teatre Municipal de Binissalem.

Tomeu Abrines, OCB de Binissalem, i Felip Munar, guardonat amb el primer premi general el 2019 | cedida

Es premien les obres en tres categories:

  • Guardó general, obert a tothom. Dotat amb 150 €, 100 € i 75 €, diploma i botella de vi.
  • Guardó local, pels nascuts o empadronats a Binissalem. Únic premi de 150 €, diploma i botella de vi 
  • Guardó local escolar, individual o col·lectiu, per optar-hi l’alumnat ha d’estar escolaritzat a un centre educatiu de Binissalem.

A més a més, es donarà el primer i segon premi col·lectiu, dotat en 100 € i 60 €, respectivament, en material escolar i diploma; i el primer, segon i tercer premi individual, dotat en 70 €, 60 € i 50 € en material escolar i diploma, respectivament.

En el darrer certamen que es va celebrar l’any 2019, fou premiat amb el primer premi del guardó general; Felip Munar i Munar, i amb el guardó local, Macià Pol.

Quan me moriré diré
a tots els qui m’enduran
que m’enterrin dins el celler
davall la bota més gran,
que beguin fins que voldran
que en tornar, ja pagaré

Popular mallorquina

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa