Balears Vadevi
El futur de les ampolles passa per materials biològics i reutilitzables

L’empresa cervesera Carlsberg ha presentat una ampolla feta amb materials biològics, basat en plantes, i reutilitzable, obrint la porta a un futur que el món del vi també podria seguir ben aviat. Tal com explica New Food Magazine, si el 2021 la companyia va presentar dos prototips d’ampolles de paper i a principis d’aquest any va anunciar les proves de la seva nova ampolla de fibra, l’aturada a Dinamarca de la competició internacional de vela SailGP ha estat l’indret triat per presentar aquesta darrera ampolla 100% biològica.

Una combinació de materials amb molts avantatges

Aquest nou envàs està fet de fibres de fusta mentre que, per dins, té una capa del polímer PEF, també basat en plantes i que ha estat creat per Avantium, una empresa experta en química renovable. És per això que aquest material no només està fet de materials naturals i és biodegradable sinó que, a més, és compatible amb els sistemes existents de reciclable de plàstic.

La competició de vela SailGP ha estat triada per a la presentació en públic d'aquesta nova ampolla | Wikimedia Commons
La competició de vela SailGP ha estat triada per a la presentació en públic d’aquesta nova ampolla | Wikimedia Commons

Presentació en una trobada per la sostenibilitat

La identificació i producció de PEF com un material funcional que faci de la barrera de la cervesa ha estat un gran repte i des de l’empresa estan molt contents amb els resultats. L’ampolla ja ha pogut ser venuda a Champions for Change, un programa de SailGP que ajunta líders i activistes per la sostenibilitat perquè comparteixin coneixements sobre com aborden la crisi climàtica.

Un lloc ideal per presentar un projecte en què Carlsberg duu treballant des del 2015 i que té el seu origen en una col·laboració per veure si es podia aconseguir elaborar una ampolla de cervesa que fos alhora reutilitzable, biodegradable i basada en elements biològics, el que des de l’empresa consideren l’envàs “del futur” i que té una petjada de carboni un 80% més baixa que una ampolla de vidre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa