Balears Vadevi
Binitord: vins més frescos i lleugers per l’estiu

Vins d’estiu. Aquesta és l’aposta que han fet des del celler Vinyes Binitord de Ciutadella amb la nova anyada que estan a punt de comercialitzar aquesta temporada. Començant pel seu rosat, amb un coupage on han afegit la varietat chardonay a l’ull de llebre i el syrah amb el que fins ara l’elaboraven així com també amb el Binitord Blanc, que portarà chardonay, cabernet sauvignon, merlot, macabeu, malvasia i unes gotetes de moscatell tal i com ha explicat Toni Salord, responsable de producció del celler.

Sens dubte la novetat més important és que amb els negres, el Binitord Negre i el Roures, que venien a ser un semi criança i un criança, passaran a ser vins joves amb menys quantitat de tanins per tal que es puguin beure a baixa temperatura i per tant, siguin vins aptes a l’estiu per poder acompanyar qualsevol plat.” explica Salord. “És una aposta que fem donada la tendència a apostar per vins frescos d’estiu que en dues setmanes tindrem ja al carrer” explica el President de l’Associació de Productos de Vi de la Terra Illa de Menorca. Amb la gamma actual de negres de Binitord s’estaven elaborant vins amb sis mesos, deu mesos i quinze mesos de barrica però ara seran vins que no hauran tocat barrica.

La producció d’enguany de Binitord ha arribat a les 27.000 ampolles, de les que 15.000 han estat de blanc, 4.000 de rosat i la resta, el negre. El celler, fundat l’any 2002 per Joan Sintes, Bernadet Baños, Sisca Quetglas i Toni Salord té plantades cinc hectàrees de vinya a la zona sud de Ciutadella, a mig camí del Far d’Artrutx, amb les que elaboren cinc tipus de vins diferents, tres de negres, un blanc i un rosat

Vermut més lleuger

A l’aposta per l’elaboració de vermut menorquí que va fer Binitord fa quatre anys i que va suposar una innovació en el panorama vitivinícola de la Illa, també presentarà aquest estiu un canvi en el seu tast amb la mateixa filosofia dels altres vins del celler. “Hem variat també el vermut, l’hem suavitzat amb un vi negre més lleuger però mantenint la maceració amb les 25 espècies i fruites” explica Toni Salord. “També tenim la novetat de nous formats de presentació enfocats a restauració o consumidor directe” afegeix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa