Balears Vadevi
Bonita Menorca amplia el negoci de restauració amb la gestió de Tamarindos

El projecte de Bonita Menorca que encapçalen Lluis Anglès, Patricia Méndez i Xavier Llansó, els gestors del celler Binifadet, no para de donar sorpreses i fa pocs dies Balears Vadevi ha pogut saber que aquest estiu, afegiran un negoci nou a la llista d’establiments emblemàtics que actualment exploten.

Es tracta del restaurant Tamarindos, un conegut espai davant la platja d’Es Grau i al costat del mar, que tenen previst reobrir un cop hagin acabat els treballs de millora i reforma que estan portant a terme aquests dies i que podrien acabar pels voltants de Sant Joan.

Tamarindos té una ubicació privilegiada al bell mig del Parc Natural de s’Albufera | cedida

L’eix del mar

Explica Lluís Anglès que va ser el passat mes de gener quan va sortir la oportunitat d’agafar el relleu d’aquest popular restaurant.

No teníem previst obrir cap nou negoci però no vam voler deixar perdre la oportunitat perquè encaixava amb el mar, que és un dels tres eixos estratègics que per a nosaltres, defineixen molt bé el que és l’essència de la illa” explica el gerent de l’empresa Bointa Menorca.

“Tamarindos té una ubicació privilegiada amb tota una història al darrera i a més, està situat en un nucli turísticament molt preservat com Es Grau, al bell mig del Parc Natural de s’Albufera, al cor de la Reserva de la Biosfera” afegeix.

“Els antics gestors feia vint anys que ho duien però ja no volien continuar i ens ho van brindar a nosaltres seguint una mica l’essència del mateix que ens va passar amb Els Bucaneros a Binibeca o amb l’American Bar al centre de Maó. Espais únics impregnats d’història i de personalitat que tots hem conegut i que en un moment determinat, busquen un relleu” detalla.

“Com amb els altres casos, nosaltres arribem amb ganes de mantenir l’essència i l’esperit, adaptar-los a la nova manera d’entendre la restauració, més d’acord als temps actuals i als nous clients que arriben a l’illa però sense perdre de vista els propis menorquins. Pensem que tots aquests llocs tal vegada s’havien orientat massa al turista i havien deixat en un segon pla al client local” comenta Anglès.

“I que consti que això no ho dic com a crítica sinó com a reflexió en el sentit que els darrers anys, Menorca ha estat massa pendent del turista i ha pensat poc en generar oferta adreçada als menorquins” afegeix. “Per nosaltres això és molt important perquè som d’aquí, vivim aquí i volem gaudir de l’illa tot l’any i de tots aquests espais que estaven fora dels circuits locals. En aquest sentit, tant a Bucaneros com a l’American Bar hem recuperat molt client local que abans no hi anava, un fet que ens ha sorprès positivament” explica Anglès.

Entrada al restaurant ‘Tamarindos’ | cedida

La Cuina rememora ‘Verano Azul’

Tamarindos estarà obert des del migdia fins al vespre amb un servei de cuina ininterrompuda per poder gaudir-lo a qualsevol hora.

“Cada establiment ens agrada definir-los amb algun concepte que ho resumeixi tot i allà hem definit la paraula Verano Azul, la mítica sèrie dels anys 80 que son els records que a nosaltres ens evoca aquest espai d’Es Grau.

En aquest sentit, pels entrants hem definit una carta amb referències inequívoques d’aquella època però també hi haurà molta oferta d’arrossos i peix, que és el que busca la gent al costat del mar. En resum propostes per a tothom i per a tots els preus i gustos” explica. “Aquesta ha estat també la nostra obsessió, que pugui ser un lloc on hi pugui anar tothom i que s’hi puguin trobar tots a gust perquè tothom és benvingut” detalla. “La idea inicial és obrir al juny i no tancar fins ben entrada la tardor, en funció de la meteorologia que puguem tenir i de l’afluència de gent” conclou.

Nou centre d’operacions

A nivell logístic, tots aquests establiments empraran el suport d’una nova cuina central que han ubicat al polígon industrial de Sant Lluís i que servirà per elaborar les produccions comuns de les diferents cartes com per exemple els sofregits, les croquetes, les cremes o les bases dels postres.

“Avui dia tothom que té més d’un restaurant disposa d’una cuina central per treballar d’aquesta manera ja que optimitza les elaboracions que es necessiten i així homogeneïtzes qualitat, facilitant el dia a dia de les pròpies cuines de cada local, sovint més petites del que podries desitjar” explica Anglès.

D’altra banda, també han estrenat unes noves oficines centrals a l’edifici Sasga del mateix polígon on treballaran les onze persones que integren gerència i administració. Lluis Anglès explica, però, que amb els cinc establiments que gestionen actualment arribaran a les 200 persones de plantilla, tot un repte amb les dificultats que hi ha aquest estiu al sector de la restauració de les illes per trobar personal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa