Torna la Mostra de Cuina Menorquina i ho fa des d’aquest divendres 20 de setembre i fins al pròxim 6 d’octubre, de nou, sota la batuta de Restauració Menorca, CAEB Menorca i AgenciaCom. Se n’ha fet la inauguració oficial aquest final de setmana a l’Illa del Rei, en un acte que ha comptat amb la presència del president de Restauració Menorca, José Bosch, el director de CAEB Menorca, Enric Casas, i el director general d’AgenciaCom, Antoni Martorell, a més d’autoritats, patrocinadors, col·laboradors i participants.
“En aquesta quinzena edició, és moment de mirar cap enrere i analitzar l’evolució de la Mostra: el resultat és que s’ha convertit en un esdeveniment de referència, no tan sols a Menorca sinó també a les Illes Balears“, valorava José Bosch durant la seua intervenció, i afegia que esperen d’aquesta “una nova edició amb gran participació, tant pel que fa al nombre de restaurants com als municipis que s’hi apunten, i també per l’alta qualitat dels menús que s’oferiran”. Hi coincidia el batle de Maó, Héctor Pons, insistint en el fet que “aquesta Mostra de Cuina és un encert”.
Hi intervenia també el president de la Federació Empresarial de Restauració de les Illes Balears, Alfonso Robledo, qui ha volgut felicitar els organitzadors per un esdeveniment que “permet al sector ampliar una temporada“, lamentava, “que enguany ha estat una mica difícil”. En acabar l’acte s’ha servit còctel elaborat pel restaurant Cantina amb producte local de Sa Cooperativa des camp de Menorca, així com beguda a càrrec de San Miguel i Destilerías Xoriguer.

La Mostra
Durant disset dies, la Mostra de Cuina Menorquina atraurà públic local i de fora a conèixer la proposta gastronòmica dels 34 restaurants que hi participen. Repartits per tota l’illa, aquests establiments donaran a conèixer les receptes de Menorca de tota la vida, cuinades a l’estil tradicional o de manera actualitzada, treballades majoritàriament amb producte local i de temporada.
Aquest és el llistat de restaurants participants: Dos Camins, Es Nàutic Restaurant, Molí des Comte, Pinzell Restaurant, Racó d’es Palau, Restaurant S’Amarador, Restaurante Faustino i Ses Voltes Espai Gastronòmic a Ciutadella; Miramar i Restaurante Maribel a Cala Blanca; Cape Nao Restaurant (Melià Cala Galdana) i Es Barranc a Cala Galdana; Restaurante Loar Ferreries a Ferreries; Es Chic a Es Migjorn Gran; Restaurante Don Tomás i S’Amarador (Villa Le Blanc Gran Melià) a Santo Tomás; Ca n’Olga, Café Bistro Sol 32 i Tast a Es Mercadal; Cafè del Nord, Ca na Marga i Sa Fonda de Fornells a Fornells; Viva La Pepa a Arenal d’en Castell; Agroturisme Llucasaldent Gran, Santa Mariana i Torralbenc a Alaior; Es Jardí des Temple a Son Bou; Cantina Illa del Rei, El Romero i Nou Bar a Maó Sa Paradeta d’en Doro i Sa Pedrera des Pujol a Sant Lluís; Bar España i Sant Joan de Binissaida a Es Castell.
Es pot consultar els establiments participants en l’edició i el seu menú a la pàgina web de l’esdeveniment.