Balears Vadevi
Canvis en la revista Oliaigua: noves seccions i accés més enllà de l’app

És una publicació que surt cada tres mesos amb un objectiu clar: promoure el producte local, la gent que el fa possible i la cuina menorquina, tot donant visibilitat al sector gastronòmic de l’illa de Menorca. Oliaigua acaba de treure número, i ho fa amb novetats, tant pel que fa a continguts, com a la manera de poder accedir-hi.

El Consell Insular de Menorca donava a conèixer aquesta setmana aquests canvis que persegueixen millorar la seva utilitat i accessibilitat, així com introduir noves seccions amb la possibilitat d’interacció per part dels lectors. A partir d’aquesta nova edició, doncs, la revista Oliaigua fa un pas endavant amb un canvi important en el seu format. Continuarà llegint-se en format digital per a dispositius mòbils, telèfons intel·ligents o tauletes, però deixa de ser una APP descarregable per donar pas a una aplicació web molt més accessible per a tothom, ja que també es podrà veure des de qualsevol navegador d’internet amb un ordinador, mòbil o tauleta amb possibilitat de compartir els articles, receptes o reportatges via WhatsApp. Una millora, expliquen des del Consell menorquí, “molt demanada pels lectors i seguidors de la revista”.

A més, tant als dispositius mòbils com ordinadors es podrà tenir la icona de la Revista Oliaigua a l’escriptori, per a poder accedir directament a les diferents publicacions i al seu contingut “d’una manera més ràpida, àgil i eficaç”, descriuen els impulsors.

Revista 'Oliaigua'
Portada del primer número de la revista ‘Oliaigua’ | cedida

“Agafa la senalla”, ara amb cuiners, i s’estrena “De vins per Menorca”

També han introduït novetats pel que fa a les seccions de la revista. A l’apartat “Agafa la senalla“, que fins ara es xerrava d’un producte, passarà a tenir el protagonisme un cuiner o cuinera, que farà la compra a un mercat de Menorca i elaborarà un plat amb aquest producte concret. Amb aquest canvi a la secció es pretén fer valdre la importància de la compra al petit comerç i mercats, una compra sostenible i de quilòmetre 0, a la vegada de donar visibilitat.

S’incorporen també les seccions “De vins per Menorca“, un espai on es podrà conèixer un poc més aquest producte, les seves varietats, cellers existents, recomanacions i consells, i “La recepta del lector“, un lloc on es publicarà la recepta pas a pas d’un plat o postres amb la seva respectiva fotografia i explicació d’un seguidor de la revista, interactuant així amb els lectors i donant l’oportunitat de demostrar la creativitat i destreses culinàries.

Col·laboradors com el periodista gastronòmic, Bep Al·lès, l’actriu menorquina, Ruth Llopis, la cuinera Blanca Mayandía, la reportera i comunicadora d’IB3, Silvia Pons, la sommelier Sara Sanchis, el periodista David Baret, el membre de la Reial Acadèmia de Gastronomia, Borja Beneyto, i l’entitat gastronòmica, Fra Roger, són alguns dels molts professionals que formen part de la Revista Oliaigua. La revista es continuarà fent amb els 4 idiomes: català, castellà, anglès i francès.

La presentació, amb la participació de la consellera d’Economia i Serveis Generals (segona per l’esquerra), s’ha fet aquest mes de juliol | Consell de Menorca

Eina potent de promoció del producte local

“La revista Oliaigua ja arriba a la número 14, coneguda tant en l’àmbit local com nacional i internacional gràcies a visitants que volen conèixer i informar-se dels nostres productes Made in Menorca. Una eina molt potent per a promocionar el nostre producte local, per conèixer com es fa i quines mans estan darrere”, compartia la consellera d’Economia i Serveis Generals, Maria Antònia Taltavull.

Se sumava a les valoracions positives Joan Carles Moreno, director de la publicació, insistint en el fet que “el canvi de format farà que sigui més accessible“. I continuava, “les persones no s’han de descarregar l’aplicació de la revista, essent així més ràpid i fàcil accedir-hi. Es podran veure imatges, vídeos i llegir textos en un mateix dispositiu”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa