Balears Vadevi
Cesar Palomino,nou president de l’Associació de Productors de Vi de Menorca

Els productors de Vi de la Terra Illa de Menorca han escollit aquest divendres 13 de maig un nou president que a partir d’ara els representarà i que haurà de conduir l’entitat durant el proper any.

Es tracta de César Palomino, Director Tècnic del celler Torralbenc Vell d’Alaior i que ha obtingut la confiança de la resta de socis de l’entitat. El seu objectiu és donar un nou impuls a l’entitat i treballar per seguir defensant els interessar dels elaboradors. Cesar Palomino substitueix Xavier Solano del celler Sa Forana que fins ara havia presidit l’entitat i que per mor de la pandèmia, es va veure obligat a allargar el seu mandat fins ara. 

La pandèmia ha fet incrementat en un 12% l'estoc de vi als cellers
Tancat de vinyes a Menorca | D.B.

2021, any rècord

La comercialització del Vi de la Terra de Menorca va experimentar al 2021 un creixement de vendes del 46% respecte a l’any anterior, aconseguint així un màxim històric. Es van vendre 1.451 hectolitres, superant l’anterior marca de 20178 quan s’assoliren els 1319.

Això va anar acompanyat d’un augment de la facturació del 54% respecte a l’any anterior, marcat també per l’augment del preu de venda mitjà del vi. Un any excepcional pels cellers on el vi blanc acaparà el 57 per cent de les ventes, seguit del negre amb un 29 per cent i el rosat amb un 14 per cent.

Balears i especialment Menorca van continuar com a principal mercat d’aquest vi que s’exporta tímidament a la península i l’estranger en percentatges que no arriben a 5 per cent. La mala noticia pels consumidors és que aquest èxit desmesurat de les ventes va provocar que molts cellers es quedessin sense estoc a mitja temporada. Cal recordar que la producció de Menorca està al voltant de les 120.000 ampolles l’any entre els 9 cellers que elaboren vins sota el segell de la IGP Vi de la Terra Illa de Menorca. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa