Balears Vadevi
Creix la comercialització dels vins de Menorca
Copes de vi a punt per fer un tast

!--akiadsense-->

Nou estalonament pels vins que s’elaboren a Menorca després que s’hagin fet públiques les xifres de comercialització del 2017 per part de l’Institut de Qualitat Agroalimentària del Govern de les Illes Balears.

L’any passat el vi comercialitzat pels 9 cellers que elaboren Vi de la Terra Illa de Menorca, va augmentar gairebé un 7% respecte l’any anterior amb un còmput total de 1.319,34 hectolitres. Per tipologies, el vi blanc va ser el majoritari amb 678 hl seguit del negre amb 476 hl i el rosat amb 165 hl. És veritat que si ho comparem amb 2016 (+10%) i 2015 (+27%), no s’ha produït un avenç tant significatiu però si fem un balanç en conjunt des de 2005 fins ara, les ventes no han parat de créixer anyada a anyada passant dels 194 hectolitres als 1319,34 actuals. El President de l’Associació de productors Vi de la Terra Illa de Menorca, Toni Salord opina que son dades molt bones que demostren l’interès cada cop més creixent pel vi menorquí com també l’excel·lent feina que s’està fent des dels cellers.

Balears, principal mercat

No hi ha dubte que el vi que s’elabora aquí, es ven pràcticament tot aquí tal i com ho demostren les dades de comercialització. El principal mercat són, sense dubte, les Illes Balears, amb un 92% de totes les ventes sense poder disgregar els hectolitres que es beuen a Menorca, que segurament serien la majoria.

El 7% de les vendes s’han venut a la resta de la Península Ibèrica i només un tímid 1,3% s’ha exportat. Pel que fa a l’exportació, la Unió Europea ha consumit gairebé el mateix que el 2016 però a la resta del món s’ha passat de vendre 1 hectolitre a 10 hectolitres, un fet que està desmarcant-se de la tendència dels darrers anys de disminució d’aquestes vendes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa