Balears Vadevi
Dilluns gastronòmics durant l’agost amb una nova edició del ‘Menorca4manos’

La bona acollida i el balanç positiu que en van fer el 2022 han motivat Ernesto Ventós a embarcar-se en una segona edició de Menorca4manos, un festival nascut amb l’objectiu d’impulsar la gastronomia local i projectar-la al món. Sopars a quatre mans amb cuiners que traslladaran per una nit la seva cuina des de la Península fins a l’Illa que permetran gaudir d’una proposta culinària de primer nivell als residents a l’illa i als turistes que la visiten durant aquest mes d’agost.

Son Parc serà novament el punt de trobada per a aquest esdeveniment gastronòmic que tindrà lloc els tres primers dilluns d’agost. Els escenaris seran el Xiringuito ES POP i el restaurant Sa Bouera d’Es Golf, ubicat al Golf Son Parc. El cap de cuina dels dos establiments, Pruden Izquierdo, exercirà un any més d’amfitrió, oferint aquests sopars en format a quatre mans al costat de cadascun dels cuiners convidats.

La inauguració, amb João Rodrigues

El cuiner portuguès João Rodrigues serà l’encarregat d’inaugurar el festival aquest dilluns 7 d’agost al Chiriguito Es POP. Després de dirigir durant 12 anys la cuina del restaurant lisboeta Feitoria (1 Estrella MICHELIN), obrirà els mesos vinents el seu propi restaurant MONDA, mentre continua visibilitzant pel món la gastronomia portuguesa a través dels seus projectes Matéria y Residencia.

Dilluns següent, 14 d’agost, a Sa Bouera d’Es Golf, serà el torn de la cuinera valenciana Vicky Sevilla, que amb tan sols 29 anys es va convertir en la dona més jove d’Espanya a rebre una Estrella MICHELIN al seu restaurant Arrels (Sagunt, València). A través de la seva cuina ha convertit la memòria en una part essencial dels seus plats i convida els seus comensals a menjar-se’n els records amb una cuina basada en dos pilars fonamentals: el producte i la temporada. A les Balears la uneix un fort vincle, ja que va ser aquí on va sorgir la seva fletxada amb la cuina i on tot va començar.

Com a punt final a aquesta segona edició el dia 21 d’agost, tindrà lloc a Sa Bouera d’Es Golf, el sopar amb el cuiner convidat Óscar Velasco, que va treballar durant anys amb el desaparegut Santi Santamaría i que va estar al capdavant de la cuina de Santceloni (2 Estrelles MICHELIN, Madrid) fins al tancament el 2020. Óscar va obrir a principis de juny amb la seva dona Montse Abellà, que també l’acompanyarà en aquesta ocasió, el seu propi restaurant VelascoAbellà a Madrid. Al seu inaugurat restaurant continuen fent la cuina que els representa, una cuina aliena a les modes i on la qualitat del producte de temporada és el protagonista i segur serà present al sopar de cloenda de l’esdeveniment d’aquest any.

Tots tres recullen el testimoni dels cinc cuiners que van participar l’any passat: Enrique Valentí (Adob a Barcelona), David López (Local d’Assaig a Múrcia), Max Colombo (Xemei a Barcelona), Naoyuki Haginoya (Grup Nom a Catalunya i Madrid) ) i Omar Ben- Hammou (Lila Restaurant a Berlín, Alemanya) per donar recorregut a aquest festival en la seva segona edició.

Els menús per a aquests sopars es dissenyaran de manera exclusiva per a cadascuna de les cites, i representaran les diferents maneres de sentir la gastronomia dels seus participants el que convertirà cada vetllada en un esdeveniment diferent i únic.

Per a aquesta aventura, EV Gastro compta, un any més, amb el suport de 18/70 com a patrocinador principal, una cervesa que va començar sent una producció limitada en algunes barres de Donosti, i que acompanyarà les receptes clàssiques i avantguardistes durant els sopars d’enguany. Aquesta edició del festival compta amb el patrocini de José Cuervo i amb el suport empresa familiar d’ibèrics Arturo Sánchez, que enviarà producte des de la devesa fins a Menorca per al gaudi de tots els assistents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa